Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste speakers

Redactie     14:51    

Het bekende computertijdschrift Computer Totaal heeft vijf speakers uitgeroepen tot de beste speakers van 2015. Kijk hieronder voor de beste speakers van afgelopen jaar.


Dit zijn vijf heel verschillende speakers. Bedraad en draadloos, mobiel en voor in de huiskamer, voor 900 euro en voor 2 tientjes.

Getest: Beste speakers
Getest door: Computer Totaal
Testdatum: 2015
Beste speakers: 5 winnaars. Zie hieronder.
Te koop bij: Aanbevolen winkels

Denon HEOS 1

De HEOS 1 lijkt geïnspireerd op de bekende Sonos Play:1. Evenals de Sonos is dit een enkele mono-speaker met een woofer en een tweeter die beide over een eigen versterker beschikken.


Via WiFi verbindt je de speaker met het netwerk en kan dan muziek ontvangen van andere apparaten in het netwerk maar ook van internet (bijv. Spotify en internetradio). Deze losse speaker kost 249 euro. Kijk bij de aanbevolen winkels voor meer informatie.

Libratone Loop

De Libratone Loop komt met een standaard en een wall mount zodat je hem zowel staand als aan de muur kunt gebruiken. De ronde behuizing zit vol met speakers, namelijk twee bandluidsprekers, een 4-inch subwoofer en een passieve extra luidspreker. De speaker wordt geleverd met een wollen cover, maar niet iedereen zal deze willen gebruiken. Deze covers zijn los te koop in alle mogelijke kleuren.


Met een adviesprijs van 379 euro (zie aanbevolen winkels voor de winkelprijzen) is dit geen goedkope speaker. Pluspunten zijn het mooie helderen geluid zonder ruis, en de goede draadloze verbindingen (WiFi, AirPlay, NFC, Bluetooth en DLNA). Nadeel is het opbreken van de accu (dus je hebt altijd een stopcontact nodig) en de prijs.

Raumfeld Stereo M

De speaker van Raumfeld (dochter van Teufel) is ook al zo'n prijzige speaker. Of speakers, want de Raumfeld Stereo M is een set van twee flinke speakers (42 bij 21 bij 27 centimeter) waarvan er één de draadloos netwerkverbinding maakt. Beide speakers zijn niet echt draadloos, want ze worden met een kabel met elkaar verbonden.De geluidskwaliteit van de Raumfeld Stereo M is subliem. Als je voor het beste gaat, kies dan voor deze speaker. Maar dan moet geld geen rol spelen, want met een adviesprijs van 899 euro is dit wel een prijzig setje.

Philips BT5580B

Over het design is Computertotaal niet te spreken maar het geluid van deze kleine bluetooth-speaker is prima. Waarschijnlijk juist door het lompe (maar functionele) design. Hierdoor is de klankkast vrij ruim en kan de speaker ondanks zijn formaat goed lage tonen weergeven.Een ander sterk punt van de Philips BT5580B is zijn prijs. De actuele winkelprijzen liggen ver onder de 100 euro (zie bovenstaande winkels), en dat is andere soep dan de eerder genoemde speakers. Alleen jammer dat het design meer lijkt op dat van de koffer van een boormachine dan op een speaker.

Edifier R12U

Tot slot een bedrade speaker. En een heel goedkope speaker ook, want de Edifier R12U koop je al onder de 20 euro. Een superlage prijs, maar het geluid van deze simpele speaker is uitstekend zolang je hem niet te hard zet.


De Edifier R12U is bedoelt voor je computer of laptop, maar qua geluidskwaliteit mistaat het niet in de huskamer.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor alle actuele prijzen, meer informatie en meer goede speakers.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.