Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Uitslag test beste compactcamera

Redactie     17:54    


Een compactcamera is een kleine compacte fotocamera (en meestal tevens videocamera) die je makkelijk mee kunt nemen. Ideaal voor vakantie of een uitstapje. Maar wat is een goede compactcamera? Hier de uitslag van de compactcamera-test.


Getest: Beste compactcamera
Getest door: Vergleich.org
Publicatie test: december 2015 (kijk hier voor meer recentere camera tests)

Beste compactcamera uit de test: Sony DSC-RX100
Beste koop: Canon IXUS 170
Te koop bij: Aanbevolen winkels om goedkoop een camera te kopen

Beste compactcamera: Sony DSC-RX100

In deze Duitse test kwam de Sony DSC-RX100 als beste compactcamera uit de test. Dat is niet verbazend want deze Sony camera maakt zowel foto's als video's in hoge resolutie van zeer goede kwaliteit. De maximale fotoresolutie bedraagt niet minder dan 20,2 megapixel en de video's worden geschoten in zeer goede Full-HD kwaliteit (1080p).Zoals veel moderne camera's kan de Sony DSC-RX100 via WiFi met een netwerk (en computers en telefoons) verbonden worden. Ook verbinden met NFC is mogelijk.

Pre's van deze beste compactcamera uit de test zijn de elektronisce viewfinder, de foto's in het RAW formaat en de vele instelmogelijkheden. Nadelen zijn de lage optische zoom (3,6x) en het lage aantal foto's per seconde. Maar deze nadelen kunnen niet voorkomen dat deze Sony camera overtuigend de beste compactcamera uit de test is.

Andere goede compactcamera's uit de test

De top drie van beste camera's uit de test werd volgemaakt door de Panasonic DMC-TZ71EG-S Lumix (12,1 megapixel) en de Sony DSC-HX50 (20 megapixel). De laatste compactcamera biedt ook superzoom en is daarom interessant voor wie prijs stelt op goede zoom-mogelijkheden.

Beste koop: Canon IXUS 170

Vierde in de test van beste compactcamera en de Beste Koop is de Canon IXUS 170 geworden. Deze Canon camera kost minder dan de helft van de camera's die hem in de lijst voorgaan (circa 120 euro, kijk bij bovengenoemde aanbevolen winkels voor de actuele winkelprijzen). Maar desondanks scoort deze 20 megapixel camera met HD Ready videomogelijkheden (720p) ook goed in de test.Deze kleine handzame compactcamera heeft 12x optische zoom, beeldstabilisatie, een groothoeklens en een automatische gezichtsherkenning. Helaas ontbreekt, zoals gebruikelijk bij een camera in deze prijsklasse, de WiFi ondersteuning.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor alle specificaties en prijzen van deze en andere compactcamera's.


, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.