Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Wat is de beste internet provider?

Redactie     13:12    


Via 11.000 panelleden test de Consumentenbond onder de noemer de ProviderMonitor continue de kwaliteit van de internetaanbieders in Nederland. Bij welke provider heb je de beste internet?

Het betreft de kwaliteit en snelheid van de vaste internetverbindingen (DSL, kabel en glasvezel). De resultaten worden door de Consumentenbond onderverdeeld in DSL/kabel en Glasvezel. In beide categorieën kwam XS4All als beste uit de bus.

Er werd hierbij niet alleen gekeken naar de kwaliteit en snelheid van internet, maar ook naar de kwaliteit van de televisie en vaste telefonie via deze verbinding. Ook de service, betrouwbaarheid en tevredenheid telde mee.

Getest: Internet providers (DSL, kabel en glasvezel)
Getest door: De Consumentenbond
Plaatsing test: Consumentengids, januari 2016

Beste provider kabel / DSL: XS4All
Beste provider glasvezel: XS4All

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van internetproviders door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.Kijk hierboven welke providers er voor jou beschikbaar zijn

XSAll de beste provider

XS4All is een provider die kwaliteit altijd bovenaan zijn prioriteitenlijsten heeft staan, ook al komen hun prijzen daarbij hoger te liggen dan die van de concurrentie. XS4All is 1993 als één van de eerste internetproviders in Nederland opgericht door de hackerorganisatie Hack-Tic. Sinds 1998 is XS4All eigendom van KPN, en is XS4All hun kwaliteitsmerk voor veeleisende gebruikers. Met succes, want XS4All komt in tests vrijwel altijd als beste internet provider uit de bus. Ook in deze test van de Consumemtenbond (over de tweede helft van 2015) was XS4All zowel bij de DSL/kabel verbindingen als bij glasvezel de beste aanbieder.

Uitslag test DSL / kabel providers

Bij de kabel/DSL providers eindigde moederbedrijf KPN als tweede voor ZeelandNet/Delta (kabel), Tele2, Telfort en Caiway. Ziggo (waaronder nu ook UPC valt) eindigde als zevende en laatste maar haalde nog wel een 7,2 als testresultaat, Alle providers haalden in deze test goed.

Uitslag test glasvezel providers

Bij de glasvezel aanbieders, die nog maar een beperkt dekkingsgebied hebben, werd XS4All gevolgd door Solcon, OnsBrabantNet/ON, KPN, Caiway en Telfort. De laatste haalde nog een 7,7 als testoordeel, dus in deze categorie presteerde de providers nog beter.


De complete resultaten van deze test zijn te lezen in de Consumentengids januari 2016.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.