Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Sony getest als beste draadloze speaker

Redactie     17:47    


Nu veel mensen hun telefoon vol met muziek hebben staan zijn draadloze speakers heel populair. Met een goede draadloze speaker beluister je de muziek van je smartphone (maar ook van je computer, tablet of HiFi-set) in een uitstekende kwaliteit zonder hoofdtelefoon of oortjes. Maar wat zijn de beste draadloze speakers?

De Consumentenbond testte 24 draadloze speakers van bekende en populaire merken als Sony, Samsung, Panasonic, Harman Kardon, Sonos, LG en Pure geluidskwaliteit, gebruiksgemak, aansluitingen en energieverbruik.

Getest: Beste draadloze speakers
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids januari 2016
Beste draadloze speaker: Sony SRS-X99
Beste koop: Samsung M7 Wireless Audio Speaker (WAM750)
Te koop bij: Aanbevolen winkels

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van draadloze speakers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Beste draadloze speaker: Sony SRS-X99

Volgens de bond levert Sony met de SRS-X99 de beste draadloze speaker af. Deze beste speaker uit de test is één van de weinige die zowel Airplay en Google Cast ondersteunt. Ook WiFi, Bluetooth en NFC worden ondersteund, en via een netwerkkabel kun je verbinding maken via een Ethernet-poort. De Sony SRS-X99 blinkt dus uit in aansluitmogelijkheden. Bovendien wordt er een speciale app voor o.a. Spootify, TuneIn en Deezer meegeleverd.


Maar hierbij stopt het niet bij de sterke punten van de draadloze Sony SRS-X99 speaker. De draadloze speaker is makkelijk te installeren, levert een prachtig geluid (en dat is bij een speaker toch nog altijd het allerbelangrijkste) en je kunt met de Sony SRS-X99 heel goed een multiroom systeem opzetten.

Andere goede draadloze speakers

De Sony SRS-X99 scoorde in de test een 7,6. Daarmee was deze draadloze speaker duidelijk de beste, de nummer twee moest het met een halve punt minder doen. Een groot gat.

De Sonos Play:5 Gen2, de Denon Heos 7 en de Sonos Play:5 Gen1 waren de runner ups. Dit zijn allemaal uitstekende draadloze speakers met maar één nadeel, hun prijs. Voor de Sony speaker betaal je ruim 600 euro, de andere genoemde speakers zijn iets goedkoper, maar blijven een uitgave.

Sonos Play:5

Beste Koop: Samsung M7

De Samsung M7 Wireless Audio Speaker (WAM750) is dan een goedkoper alternatief. Voor deze draadloze speaker betaal je minder dan 230 euro, en dat is heel veel meer minder.

De Samsung M7 kan dienstdoen in een multiroom systeem of in een home cinema systeem, maar ook prima als losse speaker worden gebruikt. met twee Samsung M7 speakers maak je uitstekende draadloze stereo-speakerset. De Samsung M7 gebruikt wel vrij veel stroom.


Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor meer informatie, actuele prijzen en meer speakers.

De volledige test is te vinden in de Consumentengids januari 2016.

Zie ook: Meer tests speakers

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.