Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste action camera

Redactie     16:33    


Wie gaat sporten of op een andere manier outdoor aan de gang gaat hoeft niet langer een grote camera mee te nemen. Er kan volstaan worden met een kleine compacte action camera voor het maken van mooi actie-opnames (foto of video). Maar dan heb je natuurlijk wel een goede action camera nodig. Wat zijn de beste action camera's?

Op Pad, het outdoor magazine van de ANWB heeft action camera’s getest. Welk van deze outdoor camera's scoorde het best en wat was volgens de deskundigen de Beste Koop. Hieronder kun je dat lezen.


De test betrof action camera's van GoPro (de marktleider), Sony, Panasonic, Shimano, TomTom en Garmin. Er werd gekeken naar een hele rij eigenschappen waaronder beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, connectiviteit, gebruiksvriendelijkheid, gewicht, maat en de accu. De actie camera's werden onder een douche verneveld en diepgevroren bij diverse temperaturen tot wel min 20 graden.

Getest: Beste action camera
Getest door: Op pad (ANWB)

Beste actie camera uit de test: GoPro Hero4 Silver
Beste Koop: Sony HDR-AS200VR action camera
Te koop bij: Geadviseerde winkels om een actioncamera te kopen

Beste action camera: GoPro Hero4 Silver 

Aan het eind van de test bleek GoPro, toch min of meer de uitvinder van de action camera, nog steeds de beste camera te maken. De GoPro Hero4 Silver werd uitgeroepen tot de beste actie camera. Deze action camera is heel makkelijk te bedienen, beschikt over goede schermen (zowel voor als achter) en is (met behuizing) waterdicht en schokbestendig. Er worden bij de GoPro Hero4 Silver actie camera veel accessoires meegeleverd waaronder zelfs een reserve-lens.


De camera kan draadloos aan je smartphone worden gekoppeld zodat live op een smartphone kunt zien wat je filmt. Het is een compacte lichte camera die met veel videoformaten overweg kan. Nadelen heeft de beste action camera uit de test echter ook. De batterij is voordelig maar is niet het best bestand tegen koude. Ook behoort de GoPro Hero4 Silver tot de duurste camera's. Aan kwaliteit hangt een prijskaartje.

Beste Koop: Sony HDR-AS200VR actiecamera

Toch kan het een stuk goedkoper zonder te veel aan kwaliteit in te leveren. De Sony HDR-AS200VR is namelijk ook een goede action camera, maar meer dan 100 euro goedkoper (kijk voor de huidige winkelprijzen bij de aanbevolen winkels hierboven). Een 4K resolutie biedt deze goedkopere Sony niet, maar de beelden zijn desondanks scherp en prima van kwaliteit. Ook de bediening gaat uitstekend, zelfs met handschoenen. Ook deze Sony action camera kun je met een smartphone of afstandsbediening bedienen.


De Sony HDR-AS200VR is een goede action camera om op wintersport mee te nemen. Hij is compact en licht en doet ook bij min 20 graden zijn werk prima.

Publicatie test: 2015. Meer actioncam testen

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.