Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste systeemcamera. Sony en Samsung samen winnaar.

Redactie     09:00    


Wat is de beste systeemcamera? Hier de uitslag van een test van systeemcamera's.

De test van beste systeemcamera heeft twee winnaars. Beide systeemcamera's haalde een 8,0 als testoordeel en deelden daarmee de eer de best geteste systeemcamera te zijn.

Getest: Beste compact systeemcamera
Getest door: De Consumentenbond
Datum test: Oktober 2015 (kijk hier voor meer recente camera tests)

Beste systeemcamera's uit de test: Sony Alpha 7 II K en de Samsung NX1
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een camera goedkoop te kopen 

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van systeemcamera's door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.Hieronder beschrijvingen van de twee beste systeemcamera's uit de test.

Sony Alpha 7 II K met SEL-2870 (ILCE-7M2K)

Deze Sony Alpha systeemcamera behoort tot de grotere systeemcamera's. De Consumentenbond testte de camera met een SEL-2870 lens. Deze lens biedt 2,5 keer zoom, vanaf 28 mm groothoek. Deze camera bevat geen ingebouwde flitser. Om te flitsen moet je een losse flitser aansluiten.Deze systeemcamera maakt foto's van zeer goede kwaliteit. Ook bij weinig licht maakt de Sony Alpha 7 II K goede foto's. Je hebt weinig last van ruis en de beeldstablisatie is zeer goed evenals de kwaliteit van de video's. De lijst pluspunten die uit de test komt is enorm. De zoom, de scherpte, het gebruiksgemak, de resolutie, alles scoort zeer goed.

Heeft de als best geteste Sony Alpha 7 II K systeemcamera dan geen nadelen? Ja, bij weig ligt is de afdrukvertraging groot en ook het indrukmoment is niet altijd duidelijk.

De winkelprijs van de Sony Alpha 7 II K met SEL-2870 (ILCE-7M2K) ligt onder de 1.900 euro. Kijk bij bovengenoemde aanbevolen winkels voor de actuele laagste prijs.

Samsung NX1 met NX 16-50mm f2-2.8 S ED OIS

Met een prijs van ongeveer 2.600 euro is deze Samsung N1 met NX 16-50mm 1:2.0-2.8 S ED OIS-lens een stuk duurder bij een gelijke testscore. Jammer van die hogere prijs, want ook dit is een uitstekende grote systeemcamera die zeer goede video's en foto's maakt. Je moet er alleen geen portretfoto's met tegenlicht maken en de Samsung NX1 heeft ook veel last van lichtreflecties als de lichtbron in beeld is.Wel beschikt de Samsung NX1 over een goed scherm en een goede zoeker, is hij stofdicht en spatwaterdicht, heeft deze beste systeemcamera uit de test een erg snelle serieopnamestand, een zeer goede autofocus, een zeer goede beeldstabilisatie en een soepele zoomfunctie via een ring om de lens.

Kijk bij de aanbevolen winkels om een camera te kopen voor meer specificatie en de actuele prijzen van deze en andere systeemcamera's.

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.