Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste wasmiddel bonte was

Redactie     22:25    


Welk wasmiddel wast je bonte was het schoonst? De wasmiddelen voor de bonte zijn getest. Wat is het beste wasmiddel voor de gekleurde was? Hier de resultaten van deze wasmiddelen test van de Consumentenbond.

Getest: Beste wasmiddelen bonte was
Getest door: Consumentenbond
Publicatie test: Januari 2016 (in juni 2020 is precies dezelfde top 3 als beste wasmiddel getest)

Beste wasmiddel uit de test: Ariel Color & Style compact waspoeder.
Beste Koop: Formil Ultra Plus Color
Beste waspoeder: Ariel Color & Style (ook te koop als Ariel Kleur & Stijl)
Beste vloeibare wasmiddel: Una Color
Te koop bij: Kijk hier voor aanbiedingen wasmiddelen

Beste wasmiddel andere soorten was: Beste wasmiddelen test

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van wasmiddelen door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Beste wasmiddel bonte was: Ariel waspoeder

Wil je je bonte was optimaal schoon krijgen? Kies dan voor Ariel waspoeder. Het beste waspoeder uit de test. Dit beste waspoeder van Ariel haalde een 8,2 als testresultaat en was daarmee de beste van alle waspoeders, vloeibare wasmiddelen, wasgels, perls, wastabletten (capsules) en andere wasmiddelen. Dus dit is het beste wasmiddel voor je bonte was uit deze test van de Consumentenbond, ongeacht de vorm.

Het best geteste Ariel waspoeder is online voordelig te koop. Kijk bij de hierboven genoemde aanbiedingen van wasmiddelen voor de actuele goedkoopste prijs van dit beste wasmiddel voor de bonte was.


Waarom het beste wasmiddel?

Maar wat maakt Ariel waspoeder tot het beste wasmiddel voor de bonte was? Het Ariel waspoeder is vooral goed in hetgeen waarvoor je een wasmiddel in eerste instantie gebruikt: vlekken verwijderen!

Op dit onderdeel scoort Ariel waspoeder (met afstand) het best van allemaal. Dat is ook het geval bij het tegengaan van vergrauwing (een 9,7 als cijfer!). En ook op kleurbehoud en het niet achterblijven van wasmiddelresten scoort Ariel waspoeder ruim boven de 8.

Is er dan niets aan te merken aan dit beste wasmiddel uit de test? Ja, zoals de meeste wasmiddelen scoort ook Ariel waspoeder slecht op kleuroverdracht, of met andere woorden de kans dat het ene stuk wasgoed het andere wasgoed verkleurt. Ook bij dit beste wasmiddel uit de test moet je dus de was goed sorteren of een kleurdoekje (color catcher) gebruiken.

Andere goede wasmiddelen uit de test

Hoewel het Ariel waspoeder duidelijk testwinnaar uit de wasmiddel test van de Consumentenbond is zijn er naast dit beste wasmiddel meer goede wasmiddelen voor de bonte was.

Una (van de Aldi) eindigt tweede in deze test van wasmiddelen voor de bonte was en is het beste vloeibare wasmiddel. Formil (van de Lidl) eindigt als derde en als Beste Koop. Kortom, je hoeft geen duur A-merk te kopen voor een schone bonte was.

Zo eindigen Ariel Color & Style vloeibaar, Robijn Krachtig Schoon Color en Dash Regular vloeibaar in de onderste regionen (maar nog wel voldoende).

De hele test is terug te vinden in de Consumentengids van januari 2016. Een nieuwere test (met dezelfde top 3) vind je in de Consumentenbond test van juni 2020.

Zie ook: Meer testen m.b.t. wassen

Samenvatting:
De Consumentenbond heeft in 2016 en 2020 de beste wasmiddelen voor de bonte was getest. De top 3 van beste wasmiddel bonte was was gelijk. Ariel Color & Style (Ariel Kleur en Stijl) was het beste wasmiddel bonte was uit de Conumentenbond test, voor Una (het Aldi wasmiddel) en Formil (Lidl wasmiddel). Maar Ariel Color & Style / Ariel Kleur en Stijl was duidelijk het beste wasmiddel bonte was uit de Consumentenbond test. 

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.