Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Wat is de beste personenweegschaal?

Redactie     11:52    


Als je op de weegschaal gaat staan wil je natuurlijk wel dat deze het gewicht goed aangeeft. Ook gebruiksgemak en het aflezen zijn belangrijk. Wat is volgens de Consumentenbond de beste personenweegschaal? En wat is de beste koop?


Getest: Beste personenweegschaal
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids januari 2016 (hieronder vind je de opvolgers)

Beste personenweegschaal test: Tefal PP1200 (inmiddels opgevolgd door de PP 1220)
Beste koop: Medisana PS400 (inmiddels opgevolgd door de PS402)
Te koop bij: Zie hieronder

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van weegschalen door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Digitale weegschalen beter dan analoge weegschalen

Volgens de Consumentenbond zijn personenweegschalen over het algemeen precies en niet zo duur. Daarom zal je niet snel een miskoop doen. Een belangrijke conclusie uit hun onderzoek is wel dat de digitale weegschalen (met een digitaal display) duidelijk beter zijn dan de analoge personenweegschalen (met een wijzer).


Een goedkope weegschaal functioneert prima

De test had betrekking tot eenvoudige voordelige weegschalen. Van deze goedkope weegschalen wordt alleen verwacht dat ze hun basistaak uitvoeren, je gewicht meten. Er zijn ook duurdere weegschalen met een vetmeet-functie, maar deze functie werd afgekraakt in een eerdere test van weegschalen.

Wat dat overblijft is een serie weegschalen met prijzen tussen de 20 en 65 euro. De beste personenweegschaal, de opvolger van de PP1200 (de Tefal PP1220) zit met een prijs van minder dan 30 euro onderin de range, maar ook met de goedkoopste weegschaal uit de test (de Medisana PS400 / Medisana PS402) kun je je nog prima wegen.

Beste personenweegschaal: Tefal PP1200

Een zeer nauwkeurige personenweegschaal die van de Consumentenbond een 9,2 als cijfer krijgt. Bij de meeste metingen gaf deze digitale weegschaal van Tefal het exacte gewicht aan, slechts een paar keer was er een miniem verschil. Deze beste personenweegschaal uit de test beschikt over een heel duidelijk display en ziet er ook nog eens mooi uit.

Beste Koop: Medisana PS400

Een euro of 20 betaal je bij voor de Medisana PS400. Een goedkope maar goede digitale personenweegschaal die een 8,2 scoort. Een prima weegschaal zonder poespas om je 's morgens even te wegen. De opvolger, de Medisana PS402, kost bij bovengenoemde link zelfs maar een euro of 13.Deze volledige test is te lezen in de Consumentengids januari 2016. De links hierboven brengen je naar de nieuwe versies van deze beste weegschalen.

Zie ook: Meer testen weegschalen

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.