Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

ANWB test goedkope fietssloten

Redactie     13:20    


In Nederland wordt iedere minuut een fiets gestolen. Het gaat om 600.000 fietsen per jaar. En toch staan veel van deze fietsen op slot. Voor de ANWB een reden om de kwaliteit van fietssloten te testen. Wat is een goed fietsslot.

De ANWB beperkte zich bij deze test tot goedkope fietssloten (onder de 25 euro). De meeste mensen kopen een fietsslot uit deze prijsklasse. Maar om met het slechte nieuws te beginnen, geen enkel van de geteste fietssloten kwam voldoende uit de test. De ANWB spreekt dan ook niet van het beste fietsslot, maar van het minst slechte fietsslot. 

Wat dat betreft kun je dus beter wat meer geld uitgeven, want aan een niet betrouwbaar fietsslot heb je niet veel meer dan aan geen fietsslot. Kijk voor de echt goede fietssloten bij de beste fietssloten uit de test

Getest: Goedkope fietssloten (onder de 25 euro)
Getest door: ANWB
Publicatie test: ANWB Kampioen februari 2016

Beste goedkope fietsslot: Decathlon B’Twin 700 (niet meer leverbaar)
Kijk voor betere (maar duurdere) fietssloten bij de aanbevolen winkels met fietsaccessoires

Tien goedkope fietssloten werden er getest. De prijs van deze goedkope fietssloten liep uiteen van 4,99 euro (Action) tot 25 euro (Axa, Abus). Ieder fietsslot werd getest op gebruiksgemak en natuurlijk de bestendigheid tegen openbreken. Bij dat laatste ging men aan de slag met onder andere betonschaar, hamer, ijzerzaag en paperclip.

Beste goedkope fietsslot: Decathlon B’Twin 700

De Decathlon B’Twin 700 was het minst slechte fietsslot. Dit slot van Decathlon doorstond 4 van de 6 diefstalmethodes. Alle andere fietssloten faalde vaker. Het slechtste fietsslot (van Starry) bezweek zelfs zes keer.

Bij de gebruikerstest vond men de fietssloten van Axa en Cordo het meest plezierig in het gebruik. Het Decathlon fietsslot vond het testteam te klein om een fiets goed aan een object te bevestigen,

Betere fietssloten

Wil je een ECHT goed fietsslot kopen? Kijk dan bij de bovengenoemde aanbevolen winkels en kies daar voor een fietsslot met het onafhankelijke ART keurmerk. Je bent dan duurder uit (de geteste goedkope fietssloten hebben geen van allen dit keurmerk), maar je hebt dan wel een echt fietsslot waarmee je je dure fiets goed tegen diefstal beschermt.

Onderwerp:
Decathlon fietsslot beste fietsslot in ANWB test fietssloten.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.