Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste WiFi repeater en beste koop

 

De beste WiFi repeater uit de test (Devolo) en de WiFi versterker die als beste koop is getest (Fritz). 


Leuk zo'n Wifi netwerk, maar de verbinding over iets langer afstanden wil wel eens te wensen overlaten. Dan heb je bijvoorbeeld op zolder een slechte verbinding. Een WiFi repeater (WiFi versterker) kan dan uitkomst brengen. Maar wat is een goede WiFi versterker?

Het Duitse Expertentesten ging dat eens uitzoeken en nam de 15 belangrijkste WiFi versterkers en WLAN repeaters onder de loep. Hoe kun je het best het WiFi signaal versterken.

Getest: WiFi versterkers (WiFi repeaters, WiFi range extenders)
Getest door: Expertentesten.de

Beste WiFi repeater uit de test: Devolo stopcontact netwerk adapters
Beste Koop: AVM FRITZ!WLAN 1750E
Te koop bij: Zie links hier onder

Beste WiFi repeater: Devolo stopcontact netwerk adapters 

Het Devolo DLAN systeem is meer dan alleen een WiFi repeater. Het is een systeem waarmee je via het interne stroomnet van je huis een netwerk kunt opzetten. Een bedraad netwerk dus, bestaande uit de al bestaande elektriciteitskabels. Ieder (vrij) stopcontact in huis wordt met Devolo dLAN een netwerkaansluiting. 

Je kunt je apparatuur met een ethernet kabel direct op de Devolo aansluiten, maar ook een WiFi netwerkje opzetten zodat alle apparatuur in de buurt draadloos met de Devolo verbonden kan worden.
Hoe werkt deze WiFi range extender in de praktijk? We gaan uit van een netwerk met twee Devolo stopcontact adapters (een Starter Kit). Je hebt op de begane grond een router staan. Daarop sluit je de eerste Devolo adapter aan en deze prik je in het stopcontact. Je lokale stroomnet verandert nu in een netwerk, op ieder stopcontact in huis kun je het netwerksignaal ontvangen.

Je gaat naar zolder (waar je slechte ontvangst had) en sluit daar de tweede Devolo adapter aan (die tevens dienst doet als WiFi netwerk). Je hebt nu een nieuw draadloos netwerk gecreëerd. Je maakt met de smartphone, tablet, laptop of PC op zolder contact met het nieuwe netwerk en hebt een razendsnelle verbinding. Je kunt ook nog een drie-tal apparaat met een kabel op de adapter aansluiten als je dat wil.

Je kunt de Devolo range extender set nog verder uitbreiden met losse adapters. Bijvoorbeeld nog één in de schuur of in de kelder. Dan heb je daar ook een WiFi hotspot met de volledige snelheid.

Beste Koop: AVM FRITZ!WLAN wifi repeater

Dat was een heel verhaal! Over de AVM FRITZ!WLAN wifi repeater kunnen we korter zijn. Dit is een traditionele WiFi-repeater die het WiFi signaal oppakt en versterkt doorstuurt.


Deze WiFi versterker is een stuk goedkoper dan de Devolo (circa 30 euro), maar enige snelheid verlies je wel. Het signaal kan namelijk nooit sneller zijn dan het signaal dat hij oppikt. In ons voorbeeld sluit je de WiFi repeater aan op een punt tussen de bron (de router) en de plaats waar je ontvangst wilt hebben. Dat zal hier dus de eerste verdieping zijn.

De AVM FRITZ!WLAN WiFi repeater is niet de goedkoopste WiFi repeater, maar deze versterker voor je draadloze netwerk is niet voor niets uitgeroepen tot Beste Koop. De AVM FRITZ range extender werkt goed en makkelijk, en deze beste WiFi repeater beschikt bijvoorbeeld over een systeem om de ideale plek in huis te vinden om hem te plaatsen.


Zie ook: Meer testen van netwerkapparatuur


Onderwerp:
De Devolo stopcontact netwerk adadpter met WiFi is uitgeroepen tot beste WiFi repeater in de WiFi repeater test van Expertentesten. De Devolo WLAN versterkt niet alleen het WiFi signaal maar kan er ook stukken via het stroomnet van je huis of kantoor overbruggen. De beste koop uit de test, de AVM Fritz, is wel een traditionele WiFi versterker. Deze beste koop is een stuk goedkoper dan de beste range extender / beste WiFi repeater uit de test.


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *