Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Miele stofzuiger wederom beste in test

Redactie     14:01    

miele stofzuiger beste test

Na een jaar testte de Consumentenbond opnieuw stofzuigers. En weer kwam de Miele Complete C3 stofzuiger als beste uit de bus. De Beste Koop is dit jaar een AEG stofzuiger. Lees hier over de resultaten van deze stofzuigertest.

Getest: Stofzuigers
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids maart 2016
Meer recente test? Kijk dan bij overzicht alle vergelijkende stofzuiger tests.

Beste stofzuiger in de Test: Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine
Beste Koop: AEG APF6110 PowerForce stofzuiger
Beste stofzuiger met bak: Philips FC9920/09 PowerPro Ultimate
Te koop bij: Kijk hier voor de goedkoopste aanbieders stofzuigers  (+ stofzuiger top 10)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van stofzuigers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste stofzuiger: Miele Complete C3

Men testte het zwarte model, de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine, en deze scoorde met een testoordeel van 7,5 het beste in de test. De Miele Complete C3 blinkt uit in gebruiksgemak. Niet alleen als het op zuigen aankomt, maar ook op het gebied van gebruiksklaar maken en reinigen. En, heel belangrijk voor een stofzuiger, de Miele Complete C3 zuigt met zijn 800 watt motor alles probleemloos schoon. Wel zijn er wat minpuntjes. Het zuigen langs plinten gaat met deze stofzuiger wat moeilijk en ook de stofuitstoot is minder dan bij veel andere stofzuigers, hoewel de Miele Complete C3 Ecoline ook op dit punt nog een 8,3 scoort.

Beste Koop: AEG PowerForce

De AEG APF6110 PowerForce eindigde met een 7,1 op de vijfde plaats. En met zijn prijs van nog geen 120 euro is deze AEG Powerforce een goedkope stofzuiger die zijn werk toch goed doet. Het is een zuinige 600 watt stofzuiger die prima zuigt en weinig stof uitstoot. Ook is de AEG PowerForce APF6110 licht en compact. Maar nadelen kent deze goede maar goedkope stofzuiger ook. Hij maakt nogal wat herrie en qua gebruiksgemak scoort de AEG PowerForce onder de maat (een rapportcijfer van 4,5). Iets dat deze Beste Koop deelt met andere AEG stofzuigers uit de test. De AEG APF6110 PowerForce beweegt niet fijn en schiet ook qua opberggemak en onderhoud te kort. 

Andere goede stofzuigers

Andere stofzuigers die het goed doen zijn de AEG ASP7150 Silent Performer (2e met een 7,4) en de voordelige Philips FC8723/09 Performer (3e met een 7,3). 

Kijk bij bovengenoemde aanbevolen winkels voor alle actuele prijzen.

De hele test is te lezen in de Consumentengids maart 2016.
Meer tests van stofzuigers

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.