Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Samsung Galaxy Tab S2 beste tablet in de test

Redactie     15:14    


Eerder testte de Consumentenbond de Samsung Galaxy Tab S als beste tablet. Zowel bij de grote tablets als de kleinste tablets was de Samsung Galaxy Tab S de beste. Bij de nieuwste tablet-test was er niets nieuws onder de zon. Ook zijn opvolger, de Samsung Galaxy Tab S2, was twee maal de beste tablet. Bij de Beste Koop was er meer variatie.

Bij de test werd onderscheid gemaakt tussen kleine tablets (tot 8,5 inch / 21,6cm) en grote tablets.

Getest: Tablets
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test:  Consumentengids februari 2016

Beste kleine tablet uit de test: Samsung Galaxy Tab S2 8
Beste grote tablet uit de test: Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Beste Koop kleine tablet: Asus ZenPad 8.0
Beste Koop grote tablet: Lenovo Tab 2 A10
Te koop bij: Beste winkels voor een tablet
Zie ook: Meer tablet tests

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van tablets door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Beste tablet: Samsung Galaxy Tab S2

De Consumentenbond is duidelijk in zijn oordeel, zowel de grote (9,7 inch) als kleine (8 inch) versie van de Samsung Galaxy Tab S2 scoren een 8,5 als cijfer en daarmee is de nieuwe Galaxy Tab een overtuigende winnaar in beide categorie├źn. Een scherpe weergave van beelden en kleuren, een goede helderheid en prima kijkhoeken. De tablet is licht, snel en zuinig. Het testteam os vol lof over de Samsung Galaxy Tab S2, die daarmee overtuigend de beste tablet uit de test is.Kent de Samsung Galaxy Tab S2 dan geen nadelen? Ja, de prijs. De Samsung tablet is heel goed, maar dat heeft wel zijn prijs. Het predicaat Beste Koop ging zowel bij de grote als kleine tablets naar een tablet die slechts de helft kost.

Beste Koop kleine tablet: Asus ZenPad 8.0

Bij de kleine tablets is dat de Asus ZenPad 8.0, die in de tablet test overigens heel wat beter scoort dan zijn grote 10 inch broer. De 8 inch versie heeft een heel aardig scherm met een goede kleurweergave, een goed contrast en goede kijkhoeken. Ook de accu is uitstekend. Maar de scherpte van het beeld kost punten evenals de processorsnelheid. Apps laden traag bij de Asus ZenPad.


Beste koop grote tablet: Lenovo TAB 2 A10

Deze Lenovo tablet mag dan een vol punt lager scoren dan de Samsung Galaxy Tab S2, hij kost ook maar de helft, en daarom roept de Consumentenbond de Lenovo TAB 2 A10 toch uit tot Beste Koop bij de grote tablets. Hij heeft dan een een goed scherm en een goede accu. Wel is hij wat zwaar en niet zo heel snel. Alle waar naar zijn geld!


Kijk bij de bovengenoemde beste winkels voor deze en andere tablets tegen de laagste prijs.


De hele test is terug te lezen in de Consumentengids februari 2016.
Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.