Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste systeemcamera

Redactie     11:47    


Stiftung Warentest, de Duitse Consumentenbond, heeft 18 systeemcamera's uitgebreid getest. Het betrof 18 betaalbare camera's met verwisselbare lenzen. Er werden vier testwinnaars aangewezen.

Zes van de geteste camera's beschikte over een elektronische zoeker, zes over een optische zoeker en bij zes camera's is een zoeker (viewfinder) afwezig. Het betrof de populairste camera's van iedere groep. Zo kwam Stiftung Warentest tot een duidelijke conclusie wat de beste systeemcamera is. De prijzen van deze camera's loopt uiteen van 420 euro tot 2.000 euro.

Getest: Systeemcamera's
Getest door: Stiftung Warentest
Publicatie test: 26 februari 2016  (kijk hier voor meer camera tests)

Beste systeemcamera met elektronische zoeker: Panasonic Lumix DMC-GX8
Beste systeemcamera met optische zoeker: Nikon D7200
Beste Koop systeemcamera met optische zoeker: Nikon D5500
Beste systeemcamera zonder zoeker: Panasonic Lumix DMC-GF7
Te koop bij: Beste winkels om goedkoop online een camera te kopen

Beste systeemcamera met elektronische zoeker: Panasonic Lumix DMC-GX8

Een geweldige camera. Niet alleen voor foto's maar ook voor video want met de Panasonic Lumix DMC-GX8 maak je zelfs films is de 4K Ultra HD resolutie. Dat betekent haarscherpe en levensechte beelden. Het testteam was daarnaast onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid, de moderne digitale zoeker en het display van deze systeemcamera.

De Panasonic Lumix DMC-GX8 was niet alleen de beste systeemcamera uit de test maar helaas ook de duurste. Daarvoor krijg je wel heel veel terug. Met zijn 20,3 megapixel Micro Four Thirds-sensor maak je naast uitstekende films ook haarscherpe foto's. En heel handig is de kantelbare viewfinder waarmee je vanuit lage standpunten kunt fotograferen.

Beste systeemcamera met optische zoeker: Nikon D7200

De beste klassieke systeemcamera (met optische zoeker) is volgens de Duitse consumentenbond de Nikon D7200. Een camera die met 7 beelden per seconde en supersnelle autofocus zeer geschikt is om actiebeelden te schieten.


Beste Koop

Ook de Nikon D7200 is een dure systeemcamera, maar de Stiftung Warentest wees het een alternatief aan. De Nikon D7200 is de Beste Koop. Deze camera kost maar een derde van de D7200 maar scoort nauwelijks minder.

Beste systeemcamera zonder zoeker: Panasonic Lumix DMC-GF7

De beste camera zonder zoeker (viewfinder) is de Panasonic Lumix DMC-GF7. Deze camera is een voordelige systeemcamera die prima prestaties levert. Het is een gebruiksvriendelijke camera met automatische instellingen en een touchscreen dan 180 graden kantelt. Zijn selfie-modus herkent gezichten en maakt daardoor automatisch de ideale selfie. Via wiFi en internet kun je deze dan met de wereld delen. De WiFi kun je ook gebruiken om de camera op afstand via de smartphone te bedienen.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels voor alle prijzen en meer informatie over deze en andere camera's.

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.