Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Gazelle beste transportfiets

 


Wat is de beste transportfiets? De ANWB testte het uit. Ze selecteerde acht goede transportfietsen onder de 600 euro en deden een vergelijkende test. Kijk hier voor de resultaten van de ANWB test van beste transportfiets.


Bij de geteste transportfietsen zaten A-merk fietsen als de Sparta Pickup, de Gazelle Duty, de Giant Single 4U en de Batavus BUB, maar ook de Cortina Transport U4, de Montego Barrow 3, de Union Carry All en de Puch Strong Plus.

Getest: Beste transportfiets (onder de 600 euro)
Getest door: ANWB
Publicatie test: -
Beste transportfiets: Gazelle Duty NL

Beste transportfiets en een beste koop

Gazelle is het merk met de beste reputatie en maakt dat waar, want de ANWB wees de Gazelle Duty NL aan als beste transportfiets. De Duty bleef de hippe Cortina transportfiets en de Sparta Pickup nipt voor.

De Gazelle scoort goed op de meeste onderdelen en redelijk tot goed op comfort en rijgedrag. Maar minpunten zijn er ook. De Gazelle Duty NL trapt zwaar, de remmen piepen en in tegenstelling tot veel concurrenten heeft deze transportfiets geen achterdrager. Hoe erg dat laatste is moet de koper zelf maar bepalen.

De Cortina scoort beter op rijgedrag en comfort maar het ANWB testteam vind de uitstraling en afmontage van deze fiets wat eenvoudig. Dat kan. Vervelender zijn de scherpe bouten in de voordrager. Dat zou niet mogen. De Cortina is wel 100 euro goedkoper (qua adviesprijs) en scoort slechts 0,1 punt lager. Wat ons betreft is dat een Beste Koop.

Zie ook: 

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.