Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test afzuigkappen: Miele 3x de beste

Redactie     16:18    


Een afzuigkap kopen? Kijk dan vooral eens naar Miele afzuigkappen. Bij een test van Stiftung Warentest kwam er in alle drie de categorieën een Miele afzuigkap als beste afzuigkap uit de test.

Getest: Afzuigkappen (tot 1000 euro)
Plaatsing test: Maart 2016 (meer tests afzuigkappen)
Beste horizontale afzuigkap: Miele PUR 97 W
Beste wand afzuigkap: Miele DA 6096 W
Beste inbouw afzuigkap: Miele DA 3466

Goedkoop een afzuigkap kopen

Wie een afzuigkap koopt kan dat het beste doen via één van de aanbevolen online elektronicawinkels. Daar zijn de afzuigkappen goedkoper dan in de keukenwinkels en heb je veel meer keuze.

Miele afzuigkappen zijn in Nederland niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Maar bij BCC, Bol kun je terecht voor een Miele afzuigkap. <zie hier>
Hoe breed moet een afzuigkap zijn?

De ideale breedte van een afzuigkap hangt vooral af van de breedte van de kookplaat. De afzuigkap moet minstens zo breed zijn om alle wasem en kookluchtjes optimaal op te vangen. Breder is nog beter.

Luchtafvoer bij een afzuigkap

De functie van een afzuigkap is het wegzuigen van de wasem, een mengsel van waterdamp, vetdeeltjes en geuren. Maar wat gebeurt er met de afgezogen lucht? Ideaal is een afzuigkap die de lucht naar buiten toe afvoert (al dan niet met behulp van een extra ventilator). Maar dit vraagt meer van de installatie. Er moet immers een afvoerkanaal gemaakt worden. Een alternatief is een afzuigkap met een koolstoffilter. Dit filter filtert de lucht schoon. De lucht zelf blijft gewoon in de keuken. Het filter moet wel af en toe vervangen worden.

Foto's: Miele afzuigkap

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.