Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Wasmachine test: Bosch en Siemens de beste

Redactie     16:21    


Welke wasmachine is de beste? De wasmachines zijn getest. Bosch en Siemens moeste de eer van de beste wasmachine delen terwijl een Samsung wasmachine als Beste Koop uit de bus kwam.

Test: Beste wasmachine
Datum test: April 2016
Beste wasmachine: Bosch WAY32541NL en Siemens WM16Y541NL
Beste koop: Samsung WW80J6400CW wasmachine
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een wasmachine te kopen
Zie ook:
Meer wasmachine tests

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van wasmachines door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Vind de beste wasmachine met de Wasmachine Keuzehulp

Beide als best geteste wasmachines en de beste koop zijn voorladers met een capaciteit van minimaal 8 kilo. Maar misschien stel jij heel andere eisen aan je wasmachine. De voor jou beste wasmachine kun je heel eenvoudig vinden met de Wasmachine Keuzehulp van CoolBlue die je hier onder vindt.Beste wasmachine (1): De Bosch WAY32541NL

Samen met een Siemens wasmachine is de Bosch WAY32541NL volgens de Consumentenbond de beste wasmachine die er momenteel te koop is. Beide beste wasmachines uit de test scoren een 7,8 als testresultaat. Een hoge score, maar bij beide wasmachines kwam men bij de test dan ook geen opvallende nadelen tegen. Wel veel pluspunten!De beste Bosch wasmachine uit de test wast zeer schoon (zowel katoen als synthetisch wasgoed), hij centrifugeert zeer goed en is zuinig. Ook is de Bosch wasmachine gemakkelijk in het verbruik en beschikt deze wasmachine over een lekkere brede deuropening. De maximale capaciteit van de Bosch WAY32541NL is 9 kilo.

Beste wasmachine (2): Siemens WM16Y541NL

De laatste keren won Bosch de wasmachinetests, maar dit maal moeten ze de eer delen met Siemens. Siemens wasmachine en Bosch wasmachine verschillen niet of nauwelijks van elkaar. De bovenstaande beschrijving van de Bosch is dan ook letterlijk op de als beste geteste Siemens wasmachine van toepassing. Ook de prijzen verschillen nauwelijks. De Siemens is bij de meeste winkels net iets goedkoper. (zie de bovenstaande aanbevolen winkels).

Beste Koop: Samsung WW80J6400CW

Deze Samsung wasmachine scoort met 7,1 wel wat lager dan de bovenstaande beste wasmachines maar is ook zo'n 150 euro goedkoper (zie de bovenstaande aanbevolen winkels voor de actuele prijzen). Katoen wast de Samsung ook zeer goed en synthetisch wasgoed goed (maar wel minder dan bovenstaande wasmachines). Ook op gebruiksgemak scoort de Samsung wasmachine goed, hij is zuinig en centrifugeert heel goed.Maar in tegenstelling tot de beste wasmachines uit de test heeft de Samsung WW80J6400CW ook nadelen. Deze Samsung wasmachine spoelt matig, heeft een langzaam synthetisch programma en maakt best veel kabaal.

Gebruik de bovenstaande Wasmachine Keuzehulp om de voor jou beste wasmachine te vinden.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.