Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Stoomstrijkijzer test

Redactie     13:29    


De meeste strijkijzers zijn tegenwoordig een stroomstrijkijzer. Maar welk stoomstrijkijzer is de beste? En wat is de beste koop? De stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren van de belangrijkste merken getest. Hier de uitslag van deze strijkijzer test.

De strijkijzers werden niet alleen op strijkresultaat beoordeeld, maar ook op gebruiksgemak, stoomproductie, levensduur en de krasbestendigheid van de zool van het stoomstrijkijzer.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van strijkijzers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Getest: Beste stoomstrijkijzer / Beste stoomgenerator
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test:  Consumentengids, mei 2016 (kijk hier voor meer actuele strijkijzer tests).

Beste stoomstrijkijzer uit de test: Philips Azur Performer Plus (GC4511/40 en GC4511/20)
Beste koop: Tefal FV3910 Easygliss
Beste stoomgenerator uit de test: Tefal GV7556 Express Easy Control en Philips GC9640/60 PerfectCare Elite
Beste koop: Philips GC6627/30 SpeedCare
Te koop bij: Beste winkels om een strijkijzer te kopen

Veel winnaars in deze strijkijzer test. 2 stoomstrijkijzers en 2 stoomgeneratoren scoorde allemaal met een 8,2 het beste testoordeel en delen dus de eerste plaats. Daarnaast werden er 2 stoomgeneratoren en een stoomstrijkijzer als Beste Koop aangewezen.

Beste stoomstrijkijzer: Philips Azur Performer Plus (GC4511/20 en GC4511/40)

Maar we moeten wel zeggen dat de twee Philips strijkijzers die als beste stroomstrijkijzer werden uitgroepen in feite hetzelfde apparaat zijn. Het enige verschil tussen de Philips Azur Performer Plus GC4511/20 en de GC4511/40 is de kleur (blauw of rood). En aangezien er niet op kleur werd getest zijn deze strijkijzers logischerwijs gelijk geëindigd, en wel op de eerste plek!


De Philips Azur Performer Plus scoort vooral goed op levensduur en krasbestendigheid. Ook geeft hij prima stoom af. Maar als je naar de waardering van het strijkresultaat kijkt (een 5,9) is het op het eerste gezicht een wonder dat dit strijkijzer tot beste stoomstrijkijzer is uitgeroepen. Als je echter naar de cijfers van de andere stoomstrijkijzers kijkt scoort alleen de Tefal FV4880 Ultragliss hoger, en dat stoomstrijkijzer scoort weer heel slecht op levensduur.

Beste Koop stoomstrijkijzer: Tefal FV3910 Easygliss

Een goedkoop alternatief is het Tefal FV3910 Easygliss stoomstrijkijzer. Dit strijkijzer scoort een 7,7 als resultaat. Op alle punten scoort hij wat minder dan de Philips Azur Performer Plus. Alleen de krasbestendigheid is fors minder. Ook is het ontkalken bij dit Tefal stoomstrijkijzer wat lastiger.


Beste stoomgenerator uit de test (1): Tefal GV7556 Express Easy Control

En dan de stoomgeneratoren. Dit zijn stoomstrijkijzers met een aparte (grote) watertank die veel stoom afgeven. Een stoomgenerator is een stuk duurder dan een stoomstrijkijzer maar ze worden geacht een veel beter strijkresultaat te geven. Dat valt in de praktijk echter tegen. Slechts één stoomgenator scoort hoger dan een 7 (de Tefal GV 5225 Easy Pressing), de rest scoort vooral tussen de 5,5 en de 6 op dit onderdeel.


De Tefal GV7556 Express Easy Control is met een 6,0 voor het testresultaat één van de betere. Toch scoort deze stoomgenerator niet beter dan de als best geteste Philips stoomstrijkijzers. Zonder dat hij echte minpunten heeft. of dat zou de prijs (zo'n 180 euro) moeten zijn.

Beste stoomgenerator uit de test (2): Philips GC9640/60 PerfectCare Elite

De Tefal stoomgenerator eindigt gelijk met de Philips GC9640/60 PerfectCare Elite. Deze Philips stoomgenerator is echter aanmerkelijk duurder (299 euro). Ook bij de Philips stoomgenerator scoort het strijkresultaat een zesje en worden er door het testteam geen echte minpunten gevonden.


Beste koop stoomgenerator: Philips GC6627/30 SpeedCare

De Philips GC6627/30 SpeedCare is een stuk goedkoper. Met een prijs van zo'n 135 euro is deze stoomgenerator heel betaalbaar, en scoort met een 8,0 heel goed. Ook hier is het strijkresultaat weer matig (5,8), maar dat geldt voor zo'n beetje alle geteste stoomgeneratoren en stoomstrijkijzers. Verder is de Philips stoomgenerator betrouwbaar en krasbestendig en een terechte Beste Koop.Kijk bij de aanbevolen winkels voor alle actuele prijzen van deze en andere stoomstrijkijzers en stoomgeneratoren.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.