Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste autostoeltje baby

Redactie     13:21    


Een autostoeltje voor de baby heeft als voordeel dat je deze ook buiten de auto kunt gebruiken. Hier kijken we naar de beste autostoeltjes voor de baby volgens een test van de Consumentenbond.

Getest: Autostoeltje voor de baby (0-1 jaar, tot 13 kilo)
Getest door: Consumentenbond
Testdatum: Mei 2016 (nieuwere testen autostoeltjes)

Beste baby autostoeltje met gordelbevestiging: Maxi-Cosi Pebble Plus
Beste Koop: Joie i-Gemm
Beste baby autostoeltje met Isofix-bevestiging: Kiddy Evo-Luna i-Size
Beste Koop: Joie i-Gemm + i-size base
Te koop bij: Aanbevolen winkels in een autostoeltje te kopen

Een autostoeltje voor een ouder kind? Kijk dan bij test autostoeltjes kinderen voor het beste autostoeltjes voor kinderen vanaf 9 kilo.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van autostoeltjes door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste autostoel baby met gordelbevestiging

Isofix is een handig en veilig systeem om een autostoeltje goed vast te maken in de auto. Maar niet iedere auto beschikt over isofix en isofix-autostoeltjes zijn over het algemeen ook een stuk duurder dan een autostoeltje die je via de autogordel vastmaakt.


Van de niet-Isofix autostoeltjes scoorde het Maxi-Cosi Pebble Plus autostoeltje het beste. Dit stoeltje scoorde met een 8,1 slechts 0,2 punt lager dan het beste Isofix-autostoeltje (de Kiddy Evo-Luna). De Maxi-Cosi Pebble Plus is een veilig autostoeltje geschikt voor kindjes van 45 tot 75 centimeter groot. Je zet het autostoeltje vast met een 3-punts gordel.

De Maxi-Cosi Pebble Plus is eenvoudig vast te zetten, er is nauwelijks kans dat je dit op een verkeerde manier doet. Dat geldt ook voor het vastgespen van de baby. Het kindje zit comfortabel in het beste autostoeltje uit de test. De baby heeft veel ruimte, maar het zitje zelf neemt relatief weinig ruimte in. De Maxi-Cosi Pebble Plus staat stabiel in de auto en biedt een zeer goede bescherming tegen botsingen, zowel van opzij als frontaal.

Beste autostoeltje baby met Isofix: Kiddy Evo-Luna i-Size

Het beste autostoeltje voor de baby met Isofix is de Kiddy Evo-Luna i-Size. Dit stoeltje is geschikt voor baby's van 45 tot 83 centimeter groot. Dat is omgeveer tot een leeftijd van anderhalf jaar. Het is een heel goed autostoeltje met een Isofix onderstel, een verstelbare rugleuning en een harnas dat je aan kunt passen aan verschillende hoogtes zonder de gordel los te maken.


Het is een stabiel zitje dat een zeer goede bescherming biedt. Zowel het zitje als de baby zelf zijn heel makkelijk vast te zetten en het kindje zit heel comfortabel en ruim en heeft een goed zicht naar buiten. Wel heeft dit autostoeltje veel ruimte nodig in de auto en is de bekleding lastig te verwijderen om schoon te maken.

Beste Koop: Joie i-Gemm autostoeltje

Voor de Maxi-Cosi betaal je zo'n 270 euro, voor de Kiddy Evo-Luna 450 euro (let op, dit zijn richtprijzen, kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor de laagste actuele prijzen). De Joie i-Gemm is dan voordeliger, deze koop je voor circa 150 euro (of voor 250 euro met een Isofix
onderstel).


Ondanks zijn lage prijs haalt het Joie i-Gemm autostoeltje een hoge waardering bij de Consumentenbond (een 7,9 voor de gordelbevestiging en een 7,7 voor het autostoeltje met Isofix). Daarom is de Joie i-Gemm Beste Koop bij de autostoeltjes voor baby's. Het is een zeer veilig en licht achterwaarts gericht autozitje voor baby's van 45 tot 85 centimeter (0 tot 1,5 jaar). Ook dit autostoeltje is veilig, makkelijk te bevestigen en comfortabel. Ook is het Joie i-Gemm autostoeltje makkelijk te reinigen. Een nadeel van de Joie i-Gemm is de 5-puntsgordel waarmee je de baby vastzet. Dit is wat minder makkelijk.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor een autostoeltje voor de beste autostoeltjes tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer testen autostoeltjes


Onderwerpen:
Beste autotoeltje baby test consumentenbond, maxi cosi pebble, beste koop joie-i-gemm, beste aytostoeltjes consumentenbond test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.