Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste laserprinter voor zwart wit prints

Redactie     11:56    


Is een laserprinter te duur voor thuisgebruik? Absoluut niet! Vooral niet als je kiest voor een laserprinter die alleen in zwart print. De beste laserprinter volgens tests van de Consumentenbond koop je al ruim onder de 150 euro en de printkosten liggen lager dan die van een inkjet printer. En het kan zelfs nog goedkoper!

Getest: Beste Laserprinter voor zwart / wit prints
Getest door: De Consumentenbond
Datum test: Ranglijst per mei 2016

Beste laserprinter zwart / wit uit de test: Samsung Xpress M2835DW
Beste koop: Canon i-sensys LBP6030W
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een printer te kopen
Zie ook: Meer tests van printers

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van laserprinters door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Beste laserprinter: Samsung Xpress M2835DW

De Consumentenbond test continue printers. De test van de Samsung Xpress M2835DW vond al in augustus 2014 plaats, maar ruim anderhalf jaar later is deze zwart / wit laserprinter nog steeds de laserprinter met de hoogste score (een 8,1 als testcijfer). Niet alleen alle zwart / wit laserprinters laat deze Samsung Xpress achter zich, maar ook alle kleuren-laserprinters.


Met 28 pagina's per minuut heeft de beste laserprinter uit de test een uitstekende printsnelheid en de kosten voor het printen zijn bijzonder laag (2 cent per A4 pagina). De printkwaliteit krijgt van het testteam een 8,8. Ook dat is een bijzonder goede score.

Beste Koop: Canon i-sensys LBP6030W

Kan het nog goedkoper? Ja, voor minder dan 75 euro koop je de Canon i-sensys LBP6030W. Een zwart / wit laserprinter die ondanks zijn lage prijs een 7,6 van de Consumentenbond krijgt. Genoeg voor de tite; "Beste Koop". Ook met deze laserprinter kun je goedkoop met zwarte inkt printen. De Canon i-sensys LBP6030W is zuinig en levert prima printjes af.


Waarom een laserprinter?
Waarom zou je een laserprinter gebruiken in plaats van een (in aanschaf) goedkopere inkjetprinter? Dat heeft alles met de prijs te maken. De printkosten van een laserprinter liggen aanmerkelijk lager. De toners van een laserprinter zijn in verhouding veel goedkoper dan een print-cartridge van een inkjet. Daarbij komt dat een inkjet veel inkt verspilt omdat deze de inktmondjes reinigt door er af en toe wat inkt doorheen te spuiten. Een laserprinter heeft dit nadeel niet.

Ook zijn tekstprints in het zwart bij een laserprinter veel scherper. Daar tegenover staat dat de inkjet weer beter is in het afdrukken van foto's

Kijk bij de resultaten printer tests voor meer uitslagen van tests van printers, zoals kleurenprinters en inkjetprinters.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.