Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Wat is de beste vrijstaande vaatwasser?

Redactie     16:21    


Hoewel de meeste vaatwassers tegenwoordig in de keuken ingebouwd worden is een kwart van alle vaatwassers nog steeds een vrijstaand model. Voor de Consumentenbond een reden om een test van vrijstaande vaatwassers uit te voeren. Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? Hier de uitslag van de vaatwasser test.

Getest: Vrijstaande vaatwassers
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids juni 2016 (Onderaan vind je meer vaatwasser tests)

Beste vrijstaande vaatwasser uit de test: Bosch SMS88TI07E en Siemens SN278I07TE
Beste koop: Beko DFN 26220 W
Te koop bij: Geadviseerde beste winkels voor een vaatwasser (zie daar alle prijzen)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van vaatwassers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste vrijstaande vaatwasser: Bosch SMS88TI07E en Siemens SN278I07TE

Deze twee vrijstaande vaatwassers zijn volledig identiek, alleen het merk verschilt. We beschouwen deze twee vaatwassers dus als één.Deze beste vrijstaande vaatwasser uit de test is zeer zuinig met water en droogt ook erg goed. Op het wasresultaat is niets aan te merken maar deze vaatwasmachine neemt wel de tijd en is best lang met zijn programma's bezig. Ook was de Consumentenbond niet te spreken over het stroeve glijden van het bovenste rek.

De Bosch SMS88TI07E / Siemens SN278I07TE biedt ruimte aan 13 couverts dus de vaatwasser is lekker ruim. Dankzij de grote knoppen is hij goed te bedienen. Alleen jammer van de prijs, deze loopt zelfs bij de goedkoopste winkels tegen de 1.000 euro.


Beste Koop: Beko DFN 26220 W

Je kunt ook zo'n 350 euro neertellen en deze Beko vaatwasser aanschaffen. Deze kost nauwelijks meer dan een derde van de prijs van de testwinnaar maar scoort met een 7,1 maar 0,3 punt lager in de waardering. Niet zo vreemd dus dat de Consumentenbond deze Beko vaatwasser uit heeft geroepen tot de Beste Koop bij de vrijstaande vaatwassers.

Deze Beko vaatwasser is erg zuinig en behoorlijk snel. De wasprestaties en droogprestaties scoren gemiddeld, maar voor een goedkope vaatwasser als deze is dat een sterk punt.Een pluspunt van de Beko vaatwasmachine is de flexibele plaatsing van de bestekkorf maar de bediening heeft wat minpuntjes. De knoppen zitten dicht op elkaar en niet alle symbolen zijn duidelijk. Voor wie echter eenmaal aan deze vrijstaande vaatwasser gewend is zal dat niet meer uitmaken.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor de beste vaatwassers tegen de laagste prijzen.

Publicatie vaatwasser test: mei 2016
Meer vaatwasser testen

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.