Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test handstofzuiger / steelstofzuiger

Redactie     12:11    


De Stiftung Warentest, de Duitse Consumentenbond, heeft handstofzuigers / steelstofzuigers getest. Maar onder de indruk waren ze niet. De Miele Swing H1 was de enige handstofzuiger / steelstofzuiger die een voldoende scoorde.

Voor het echte zuigwerk kun je dus beter kijken naar de test van echte stofzuigers. Een handstofzuiger of steelstofzuiger koop je vooral voor de kleine zuigklusjes. Het zijn iets meer serieuze en krachtigere varianten van de kruimeldief. Met een handstofzuiger of steelstofzuiger kun je wel de vloer zuigen maar in de praktijk is het geen volwaardige vervanging van de stofzuiger. Volgens de test van de Duitse consumentenbond komt alleen de Miele Swing H1 daarvan in de buurt.

Getest: Handstofzuigers / Steelstofzuigers
Getest door: Stiftung Warentest
Publicatie test: Maart 2016
Beste handstofzuiger uit de test: Miele Swing H1 Ecoline Plus SAAJ0 steelstofzuiger
Te koop bij: Beste winkels om een stofzuiger te kopen

Testwinnaar: Miele Swing H1 Ecoline Plus

De Miele Swing H1 was de enige van de 10 getestte stofzuigers die het testteam kon bekoren. In tegenstelling tot de meeste andere getestte handstofzuigers heeft deze steelstofzuiger geen accu. Dat lijkt een nadeel, maar dit komt de zuigprestaties en goede. Met de  Miele Swing H1 kun je ook tapijt stofzuigen. En door het 8 meter lange snoer kun je toch overal komen.

De Miele Swing H1 is een steelstofzuiger. Alle techniek zit dus in de steel en je sleept onder het zuigen geen losse stofzuiger achter je aan. Dat maakt een snel zuigklusje wat makkelijker. Doordat het zwaartepunt onderin de stofzuiger ligt is deze heel handzaam. Met de Miele Swing H1 steelstofzuiger heb je veel bewegingsvrijheid.

Er worden zuigmonden voor meubels en kleding meegeleverd (dat laatste is erg handig), maar een helaas wordt er geen parketborstel meegeleverd. Parket en laminaat kun je prima met de standaard zuigmond zuigen, maar wees wel voorzichtig.

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor de laagste actuele prijzen van de Miele Swing H1 steelstofzuiger.

Zie ook: Meer testen schoonmaak artikelen

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.