Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Batavus Zonar beste fiets voor de vakantie

 


De ANWB ging voor hun magazine Op Pad op zoek naar de beste fiets voor een fietsvakantie. 10 kwaliteitsfietsen werden getest, onder andere van Gazelle, Giant, Batavus, Kalkhoff, Koga en Trek. De Batavus Zonar bleek het meest geschikt als vakantiefiets. Lees hier waarom.


Alle geteste fietsen vielen in de prijsklasse van 999 tot 1249 al zijn ze bij de beste online fietsenwinkels goedkoper te koop dan voor de adviesprijs die de fietsenmakers meestal vragen. De fietsen moesten afgemonteerd zijn met goede onderdelen  en sportief zijn. Licht en comfortabel is belangrijk bij een vakantiefiets en de fiets moet beschikken over versnellingen zodat je hoogteverschillen en tegenwind kunt overwinnen.

Getest: Beste fiets voor een fietsvakantie
Getest door: De ANWB
Publicatie test: Mei 2016
Beste vakantiefiets: Batavus Zonar
Goedkoop te koop bij: Beste online winkels voor een Batavus fiets

Beste fiets voor de vakantie: Batavus Zonar 

De ANWB was tevreden over alle 10 de geteste fietsen. Toch was er één fiets die er uitsprong omdat deze lof kreeg toegezwaaid van alle testers en dat was de Batavus Zonar, de beste vakantiefiets van 2016.Het zijn de rijeigenschappen die de Batavus Zonar van de andere toerfietsen onderscheidt. Fietsen op deze toerfiets met 30 versnellingen gaat zeer licht en soepel. Het is een fijne fiets om in de vakantie te gebruiken, maar de allrounder leent zich ook goed voor woon-werk verkeer. Want een fiets koop je natuurlijk niet alleen voor de vakantie.

Het enige puntje van kritiek dat het ANWB testteam bij het testen van de Batavus Zonar had was dat de fiets door het relatief smalle stuur en de iele handvatten wat nerveus stuurde. Maar dat is waarschijnlijk een kwestie van wennen.

De afwerking van de fiets is zeer goed. De Batavus Zonar zit prachtig in de lak en de bekabeling is mooi weggewerkt. Ook beschikt de Batavus Zonar over goede onderdelen van A-merken zoals een AXA ringslot, een Shimano Deore derailleur, Shimano V-brakes, een Selle Royal zadel en Vredestein fietsbanden. Het frame is van licht aluminium en de voorvork van carbon. De Batavus Zonar weegt slechts 14,6 kilo.

Andere goede fietsen voor de vakantie

De Batavus Zonar haalde bij de vakantiefiets test van de ANWB 4,5 van de 5 te behalen sterren. 4,5 sterren waren er voor de Giant Aspiro 1, de Gazelle Chamonix S30,  de Cube Delhi Pro en de Sensa Superlite. De Koga F3 2.1, de Trek X500, de Kalkhoff Endeavour DLX, de Bulls Street Mover en de Victoria Trekking 8.6 haalde allemaal 4 sterren. De verschillen in deze test van beste fiets voor de vakantie waren dus niet groot, het kwam op details aan. De ANWB had een goede voorselectie gemaakt.

Kijk bij de beste online fietsenwinkels voor alle soorten en merken fietsen het hoge korting.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.