Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Wat is de beste beamer voor thuis?

Redactie     10:43    


Hoe groot de televisies tegenwoordig ook zijn, voor het echte bioscoopgevoel heb je nog altijd een beamer nodig. Bekijk sportwedstrijden of films op een echt groot scherm met een beamer. Maar wat is een goede beamer voor thuis? De Duitse Consumentenbond (Stiftung Warentest) heeft de belangrijkste beamers getest. Hier de resultaten van hun grote beamer test.

Getest: Beste beamer voor thuis
Getest door: Stiftung Warentest
Publicatie test: Juni 2016
Beste beamer voor korte afstand: BenQ TH682ST
Beste beamer voor lange afstand: BenQ W1110
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een beamer te kopen
Zie ook:
Meer beamer tests

De Duitse Consumentenbond wees twee testwinnaars aan. De meeste geteste beamers zijn namelijk voor lange afstand bedoeld en daarmee alleen geschikt voor horeca of bedrijven, of als je ruim woont. Wil je de beamer binnen anderhalve meter van het scherm of muur plaatsen dan is de keuze een stuk beperkter. Alleen de testwinnaar (de BenQ TH682ST) scoorde bij de beamers voor korte afstand een Goed.

BenQ was de grote winnaar van de beamer test. De BenQ TH682ST was de beste beamer voor korte afstand en de BenQ W1110 en de kleinere BenQ W1070+ eindigde als eerste en tweede op de langere afstand. Kijk dus goed naar BenQ beamers als je een beamer wilt kopen!

Beste beamer voor korte afstand: BenQ TH682ST

De enige goede beamer voor de korte afstand is volgens de Duitse Consumentenbond de BenQ TH682ST. De Acer H6517ST, de LG PF1000U en de Philips HDP1690 Screeneo konden het testteam niet echt overtuigen, deze beamers kregen niet meer dan een "Befriedigend".De BenQ TH682ST is met een adviesprijs van 899 euro (zie de bovengenoemde aanbevolen winkels voor een lagere actuele winkelprijs) een redelijk goedkope beamer. Een goede koop dus want het is een goede Full HD beamer die al vanaf een meter een groot beeld (1,67 meter) kan projecteren. Ook bij daglicht geeft deze BenQ beamer een duidelijk en helder beeld. Via de zoomfunctie is het formaat aan te passen en 3D projectie wordt ondersteund.

Door de keystone correctie heb je ook onder een hoek een rechte projectie en deze beamer is dankzij diverse eco-opties erg zuinig in het gebruik.

Beste beamer voor lange afstand: BenQ W1110

De BenQ W1110 heeft dezelfde adviesprijs maar deze beamer presteert optimaal op zo'n 2,5 meter van het scherm of de muur. Je krijgt dan een haarscherpe Full HD projectie met een beelddiagonaal van 2,5 meter. Echt groot dus!


Dankzij de verticale lens shift en keystone correctie kan deze beamer het beeld ook onder een hoek projecteren zonder dat je ook maar iets aan kwaliteit verliest. Je hebt dus hele veel vrijheid bij het plaatsen van de beamer.

Kijk bij bovenstaande aanbevolen winkels voor alle actuele prijzen en meer informatie over deze en andere goede beamers.,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.