Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

E-reader test: Kobo de beste

Redactie     15:48    


Een e-reader is een geweldig apparaatje om mee te nemen op vakantie. De beste e-readers bieden een beeldkwaliteit die zich qua scherpte kunnen meten met bedrukt papier. Maar wat zijn goede e-readers? De Consumentenbond heeft een e-reader test uitgevoerd.

Getest: E-readers
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids,juni 2016

Beste e-reader uit de Test: Kobo Aura H2O
Beste koop: Kobo Gio HD
Te koop bij: Beste e-reader kopen (kijk daar voor de laagste prijzen)
Zie ook: Meer tests in het e-reader test overzicht.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van e-readers door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste e-reader: Kobo Aura H2O

Precies een jaar eerder voerde de Consumentenbond ook deze test uit en toen kwam de Kobo Aura H2O als beste uit de test. Een jaar later is er wat dat betreft niets veranderd. De Kobo Aura H2O presteert nog steeds het best.De Kobo Aura H2O is de verbeterde versie van de Kobo Aura HD. Hij is stofdicht en waterdicht (vandaar de naam) en het beeld is scherper en zwarter dan van zijn voorganger. De verlichting is mooie egaal. De Kobo Aura H2O is wat groter dan andere e-readers, dat is natuurlijk een voordeel bij het lezen maar het maakt de e-reader ook wat zwaarder en vraagt natuurlijk iets meer ruimte. Ook ligt hij wat minder fijn in de hand wat nog versterkt wordt door de wat puntige hoeken van deze ebook-reader. Verder is de Kobo e-reader wat aan de trage kant, al is dat bij een ebook-reader meestal niet zo'n probleem.

Maar deze nadelen wegen niet op tegen de grote voordelen van de beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Zo kun je direct vanaf de e-reader Nederlandstalige ebooks kopen en kun je je ebooks goed beheren. Er is veel in te stellen qua lettergrote en andere tekstweergave en wat leuk is: als de Kobo Aura H2O uitgeschakeld is kan hij toch de kaft van een boek kopen. Een voordeel van digitale inkt!

Je kunt de Kobo Aura H2O een half uur lang een meter onder water houden. Nou zou dat niet snel nodig zijn maar het betekent wel dat je deze e-reader probleemloos mee in het bad of zwembad kunt meenemen om daar te lezen.

Beste Koop: Kobo Gio HD e-reader

Ook de Beste Koop is dit jaar van Kobo. Deze ebook-reader eindigde als derde in de e-reader test van de Consumentenbond (de Amazon Kindle Voyage zit er nog tussen) en is zo'n 50 euro goedkoper dan de Kobo Aura H2O (kijk bij de bovenstaande aanbevolen winkels voor de laagste actuele winkelprijzen).De Kobo Gio HD is de opvolger van de Kobo Aura e-reader. Hij is niet waterdicht zoals de Aura H2O, maar biedt een nog scherper beeld en ligt beter in de hand, mede omdat hij wat kleiner is (6 inch in plaats van 6,7 inch).

Lees de hele test in de Consumentengids juni 2016.

Kijk bij de bovenstaande winkels om deze Kobo e-readers, en andere ebook-readers, tegen de laagste prijs te kopen.

Zie ook: Tips e-readers en ebooks

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.