Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Wat is het beste autostoeltje?

Redactie     16:13    


Na de test van autostoeltjes voor baby's kijken we nu naar een test voor autostoeltjes voor kinderen die de baby-leeftijd ontgroeid zijn. Daarbij beperken we ons tot de autostoeltjes die geschikt zijn van kinderen voor alle leeftijden, van 9 tot 36 kilo (circa 9 maanden tot 12 jaar). Er zijn ook autostoeltjes die alleen voor peuters of alleen voor kleuters geschikt zijn, maar deze zijn niet alleen korter te gebruiken maar vaak ook nog duurder. Wat is het beste autostoeltje?


Getest: Beste autostoeltje voor kinderen vanaf 9 maanden
Getest door: Consumentenbond
Testdatum: Mei 2016 (latere testen van autostoeltjes)

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van autostoeltjes door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Beste autostoeltje met gordelbevestiging: Kiddy Guardian Pro (model van 2011 of nieuwer)
Beste autostoeltje met Isofix-bevestiging: Cybex Pallas 2-fix
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een autostoeltje te kopen

Autostoeltje voor alle leeftijden

De meeste autostoeltjes zijn gericht op kinderen van een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld alleen peuter of alleen kleuters en lage school kinderen. Doordat er niet zo heel veel kinderstoeltjes zijn die geschikt zijn voor kinderen van 9 maanden tot 12 jaar heeft de Consumentenbond geen officiƫle Beste uit de Test en Beste Koop aangewezen.

Onderstaande autostoeltjes scoorden het best, en dusdanig hoog dat ze gerust een aanrader genoemd mogen worden.

Beste autostoeltje met gordelbevestiging: Kiddy Guardian Pro

Met een 8,1 als waarderingscijfer kun je de 2 versie van de Kiddy Guardian Pro (te koop vanaf 2011) gerust een testwinnaar noemen. Dit hoogst gewaardeerde autostoeltje uit de test is een veilig kinderstoeltje met een vangtafel. Deze bescherming aan de voorkant wordt alleen gebruikt bij de kleinste kinderen (gewichtsklasse 1). Het is een licht autostoeltje dat goede bescherming biedt en eenvoudig in het gebruik is. De benen worden zeer goed ondersteund door de Kiddy Guardian Pro. Ook is het handig om te weten dat de bekleding eenvoudig verwijderd kan worden zodat je deze gewoon in de wasmachine kunt wassen.



Nadelen heeft de Kiddy Guardian Pro ondanks zijn hoge waardering ook. Zo staat het beste autostoeltje uit de test niet zo heel stabiel in de auto en het uitzicht is voor het kind niet optimaal.

Beste autostoeltje met Isofix: Cybex Pallas 2-fix

Bij de autostoeltjes met gordelbevestiging eindigt de Cybex Pallas als tweede maar bij de Isofix-stoeltjes is dit Cybex autostoeltje het beste autostoeltje uit de test van de Consumentenbond. Het is hetzelfde autostoeltje (vandaar 2-fix) maar met Isofix is hij wat beter. Het autostoeltje staat dan stabieler en veiliger. Met Isofix scoort de Cybex Pallas een 7,7 in de autostoeltje-test van de Consumentenbond.

Ook het Cybex Pallas autostoeltje beschikt over een vangtafel voor de kleinste kinderen. De bekleding kan in de wasmachine worden gereinigd en ook hier is er een goede ondersteuning van de benen. Ook het nadeel van het beperkte zicht door het kind komen we bij dit autostoeltje tegen. Ook is de Cybex Pallas relatief zwaar.

Kijk bij de bovenstaande aanbevolen winkels voor een autostoeltje voor de prijzen en meer informatie van deze (en andere) beste autostoeltjes uit de test.

Zie ook: Meer testen autostoeltjes
Foto bovenaan: Cybex


Onderwerpen:
Beste autostoeltjes consumentenbond test, gordel, isofix, Cybex Pallas, Kiddy Guardian Pro, beste autostoeltje test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.