Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Beste camcorder en Beste Koop

Redactie     10:10    


Een eenvoudig filmpje kun je ook met je mobiele telefoon of fotocamera maken, maar voor filmbeelden van echt goede kwaliteit heb je een goede camcorder nodig. Wil je je vakantie later terug zien of je kinderen zien opgroeien in goede kwaliteit beelden kies dan voor een goede camcorder. Maar wat is een goede videocamera? Hier de uitslag van de test.

Het Duitse Expertentesten testte 13 populaire camcorders van onder andere Sony, Canon, Panasonic, Samsung, JVC en Medion en constateerde behoorlijk wat verschillen in kwaliteit en in prijs. Zo is de Beste Koop 2,5 keer goedkoper dan de Beste Camcorder.

Getest: Camcorders
Getest door: Expertentesten.de
Publicatie test: Juni 2016  (Zie ook: Alle testen van camcorders)
Beste camcorder: Canon Legria HF G25
Beste Koop: Sony HDR-PJ410
Goedkoop te koop bij: Zie hieronder

Beste camcorder: Canon Legria HF G25

Een videocamera voor wie voor de beste kwaliteit gaat. Want goedkoop is de Canon Legria HF G25 niet. De goedkoopste aanbieder in Nederland is Bol (749 euro). Dat is even slikken, maar voor dat geld heb je dan wel een geweldige camcorder met de Canon HD CMOS PRO Sensor. De Canon Legria HF G25 is een heel professionele camera (zo ziet hij er ook uit) met HD-groothoekobjectief, vloeiende 10x optische zoom en een irisdiafragma met 8 lamellen voor natuurlijke ervagingseffecten.


Ook bij slecht licht haal je met deze beste camcorder uit de test spectaculaire resultaten. De  scherpstelling, belichting, het diafragma, de sluitertijd en de gain kunnen allemaal met de hand worden geregeld voor optimale resultaten. Intelligent IS en Optical Image Stabilize gaan bewegingsscherpte tegen zodat je je kunt concentreren op de beelden tijdens het filmen.

Beste Koop: Sony HDR-PJ410

Is bovenstaande camera je te duur? Kijk dan eens naar de Sony HDR-PJ410. Deze camcorder is een aanmerkelijk goedkoper alternatief (305 euro bij CoolBlue) dat ook goed uit de test kwam. Expertentesten gaf deze voordelige Sony camcorder dan ook het predicaat Beste Koop.De Sony HDR-PJ410 camcorder is aanmerkelijk compacter en lichter dan de bovenstaande Canon.  Een echte compact videocamera met toch heel goede specificaties. Zo beschikt deze Sony camcorder over 30x optische zoom, Wifi (dit in tegenstelling tot de testwinnaar), optische beeldstabilisatie en kun je hem ook als beamer gebruiken al is de beamer-resolutie wel aan de grove kant. Dankzij de brede 26,8 mm  groothoeklens. is filmen in een kleine ruimte geen enkel probleem. Het is alleen jammer dat het 3 inch display van deze camcorder geen touchscreen is.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.