Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste Ultra HD 4K monitor

Redactie     11:04    


Zoals je Ultra HD 4K televisies hebt, zo heb je ook Ultra HD 4K monitoren. Deze 4K monitoren zijn vaak grote computermonitoren met heel veel resolutie (want 4K) voor heel scherpe beelden. Ideaal voor games en films. En voor computers is er al veel meer Ultra HD content beschikbaar dan voor televisies. Hier de uitslag van een test van 4K monitoren voor Ultra HD beelden op je computer.

Getest: De beste 4K monitor (Ultra HD)
Getest door: Vergleich.org

Beste 4K Ultra HD monitor: Viewsonic VP2780-4K (27 inch)
Beste Koop: Asus PB287Q (28 inch)
Te Koop bij: Aanbevolen computerwinkels

Het aanwijzen van een beste monitor is altijd lastig omdat niet iedereen deze beeldgrootte zoekt. De door Vergleich als best geteste monitor is 27 inch groot (een beelddiagonaal van 68,5cm), maar de nummer twee uit de test (de NEC EA244UHD) is "maar" 23,8 inch groot (60cm). Dat is wel zo'n beetje de minimale afmetingen voor een Ultra HD 4K monitor. Kleiner kan ook, maar die schermen zijn te klein om die enorme scherpe beelden eer aan te doen (3.840 bij 2.160 pixels).

Beste Ultra HD monitor: Viewsonic VP2780-4K

De Viewsonic VP2780-4K krijgt als enige 4K monitor van Vergleich de waardering Zeer Goed. Niet alleen zijn de beelden van deze computermonitor haarscherp, ook het kleurenbereik is groot en de Viewsonic 4K Ultra HD monitor heeft een heel ruime kijkhoek. Ook is deze monitor ergonomisch goed aan te passen. De Viewsonic VP2780-4K is in hoogte verstelbaar en je kunt hem goed richten. De 4K monitor is ook aan de muur te bevestigen.


Ook is hij zuinig (hij kent zelfs een slaapstand) en de montor heeft aansluitingen voor HDMI, DisplayPort en Mini DisplayPort. Alleen een ingebouwde speaker ontbreekt, dit in tegenstelling tot bij de meeste andere Ultra HD 4K montoren. De meeste mensen die zo'n goede monitor kopen, zoals gamers, zullen echter ook wel in losse speakers geinvesteerd hebben.

Beste Koop: Asus PB287Q 

Veel goedkoper, en mede daardoor bij de consument ook veel gewilder, is de Asus PB287Q. Deze 28 inch Ultra HD monitor is bij de bovenstaande aanbevolen computerwinkels te koop voor bedragen ruim onder de 500 euro. Daarmee kost hij minder dan de helft van de Viewsonic.

De waardering mag dan Goed zijn in plaats van Zeer Goed. De Asus 4K Ultra HD monitor is niet alleen veel goedkoper maar zelfs iets groter en eindigt in de test bovenin (vierde). Met recht een Beste Koop.

Ook de Asus PB287Q 4K monitor is goed ergonomisch af te stellen en deze Ultra HD monitor blinkt uit door zijn zeer snelle responsetijd en dat is heel belangrijk bij gamen en het bekijken van films op een computermonitor. Qua stroomgebruik scoort deze monitor minder goed maar hij heeft bijvoorbeeld wel weer ingebouwde speakers. Voor aansluitingen staan er 2 HDMI-poorten en een DisplayPort tot je beschikking.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor deze en nog veel meer Ultra HD 4K monitoren en hun prijs.

Publicatie test: juni 2016. Meer testen van monitoren.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.