Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test buggy's

Redactie     15:10    


17 buggy's van Chicco, Maclaren, Easywalker, Maxi-Cosi, Joie, Kidsriver en Safety 1st zijn door de Consumentenbond getest op rijgedrag, gebruiksgemak en stevigheid.. Wat is de beste buggy voor je kindje?

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van buggy's door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Getest: Buggy's
Getest door: De Consumentenbond
Buggy met hoogste score: Maclaren Volo
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een buggy te kopen

De Maclaren Volo heeft een 8,2 als testresultaat gekregen, de hoogste score van alle buggy's. De Maclaren buggy is (evenals 10 andere oudere buggy's) echter op een iets andere manier getest dan de 6 nieuwste kinderbuggy's. Daarom wijst de bond geen officiële beste buggy uit de test aan. Maar dit doet natuurlijk niets af aan de hoge score van de Maclaren Volo buggy.

De Maclaren Volo buggy

Deze onofficiële beste buggy uit de test is bedoeld voor kinderen vanaf 6 maanden tot 15 kilo. Deze buggy is licht, en stuurt en rijdt heel makkelijk. Ook kun je er goed stoepjes mee op en af en gaat hij makkelijk mee in trein en bus. In- en uitklappen gaat ook makkelijk (al gaat dat niet met één hand) en ingeklapt neem je de Maclaren Volo buggy makkelijk mee. Wat dan weer jammer is, is dat je bij deze buggy niet zo veel kunt instellen en dat de boodschappenmand lastig te bereiken is.

Chicco Liteway buggy

Tweede in de test werd de Chicco Liteway, met een waardering die slechts 0,1 punt lager is. Een prima resultaat want de Chicco buggy is 50 euro goedkoper (kijk bij bovenstaande aanbevolen winkels voor de laagste actuele prijzen). De Liteway buggy is volgens Chicco ook geschikt voor de allerkleinsten, maar voor jonge baby's vindt de bond een combiwagen (een buggy waarop een reiswieg past) beter geschikt.


Ook met de Chicco Liteway buggy is het makkelijk rijden en sturen. In het openbaar vervoer is hij wat minder handig omdat de Chicco buggy wat moeite heeft met trappen. De boodschappenmand is wat klein.

Easywalker Mini Buggy

De Easywalker Mini Buggy willen we ook vermelden omdat deze van de 6 buggy's die volgens de nieuwste testmethode werd getest de hoogste score haalde. Een nadeel van deze compacte buggy is wel de prijs. Je betaalt er zo'n 200 euro voor.In tegenstelling tot de bovenstaande buggy's kun je de Easywalker Mini wel met 1 hand inklappen. Verder is deze buggy goed in het openbaar vervoer te gebruiken. Hij is comfortabel voor het kindje en je kunt er makkelijk stoepen mee op en af. Bij ruwe ondergronden is hij wat lastig te sturen en de Easywalker Mini voelt soms ook wat wiebelig aan.

Kijk bij bovenstaande aanbevolen winkels voor de laagste prijzen en meer informatie.

De volledige buggy test is te vinden in de Consumentengids juli 2016. Meer kinderwagen tests.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.