Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test IPL apparaten voor ontharen met licht

Redactie     11:57    


Met een IPL-apparaat kun je thuis eenvoudig en pijnloos ontharen met een langdurig haarloos resultaat. IPL werkt met lichtstoten die de haarzakjes verhitten en doden. De meest bekende IPL-apparaten zijn die uit de Philips Lumia serie. Toch bleken deze in een test niet de beste IPL-apparaten. De Braun Silk Expert was het beste IPL-apparaat in de test.

Getest: IPL-apparaten voor ontharen met licht
Getest door: Vergleich.org
Beste IPL- apparaat uit de test: Braun Silk-expert IPL BD 5009
Beste Koop: Beurer IPL 7000 Satiskin Pro
Te koop bij: Aanbevolen winkels


In Duitsland geeft men waarderingscijfers van 1 tot 5 waarbij de laagste score de beste is. De Braun Silk-expert haalde bij deze Duitse test een 1,7. De nummer twee en het beste Philips Lumia IPL-apparaat was de Philips Lumia SC2008 die het met een 2.0 moest doen. De Braun Silk-expert IPL BD 5009 was dus de overtuigende testwinnaar in de test van IPL-apparaten.

Beste IPL- apparaat: Braun Silk-expert IPL BD 5009

Met deze Braun Silk-expert kun je niet alleen je gezicht, benen, armen en intieme delen ontharen maar ook je borst en rug. Dit geeft aan dat dit een krachtig IPL ontharingsapparaat is dat dan ook niet op een accu werkt maar op het lichtnet. De Braun Silk-expert onthaart heel goed en is makkelijk te bedienen, ondermeer door de automatische aanpassing van de intensiteit. Een huidsensor bepaalt aan de hand van je huidskleur welke lichtintensiteit er voor het ontharen nodig is.Door een relatief groot lichtvenster van 4 vierkante centimeter gaat het IPL ontharen met de Braun Silk-expert IPL BD 5009 sneller dan met andere IPL apparaten. Maar dit heeft ook een nadeel, dit grote lichtvenster zorgt ervoor dat het ontharen van de oksels (wat meer precisiewerk is) minder goed gaat. Ook zijn de resultaten bij lichte haarkleuren als wit, grijs, lichtblond en rood minder.

Beste Koop: Beurer IPL 7000

Een goedkoop alternatief voor de Braun Silk Expert is de Beurer IPL 7000 Satiskin Pro (eveneens goedkoop te koop bij de bovenstaande aanbevolen winkels). Dit is een compact IPL apparaatje waarmee je toch snel en grondig kunt ontharen met licht. Met zijn 3,1 centimeter lichtvenster kun je heel nauwkeurig ontharen. Maar ook hier zijn de resultaten wat minder bij licht haar en bij een donkere huid.Tip: Advies over de beste IPL / ontharing

Zoals je hierboven al kunt lezen zijn niet alle IPL systemen geschikt voor licht haar op een lichte huid of donker haar op een donkere huid. Ook zijn er IPL apparaten die niet of minder geschikt zijn voor je gezicht, oksels of juist voor grote oppervlakten.

Bij de Epilatorshop vind je een Keuzehulp IPL apparaten waarbij je precies kunt aanvinken wat je wilt kunnen ontharen en wat de kleur van jouw haar en huid is. De Keuzehulp vertelt je dan precies welke IPL apparaten voor jou geschikt zijn.

Publicatie test: juni 2016. Meer testen van apparaten om te ontharen met licht of laser.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.