Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Actioncam test: Slechts 2 actioncams scoren Goed

Redactie     15:36    


Stiftung Warentest (de Duitse consumentenbond) heeft een uitgebreide actioncam test uitgevoerd. De resultaten waren teleurstellend. Slechts twee actioncams kregen de waardering Goed. De actioncams van de topmerken GoPro en Rollei kwamen niet verder dan een voldoende.

Getest: Actioncams
Getest door: Stiftung Warentest (Duitse consumentenbond)
Publicatie test: Juli 2016  (kijk hier voor meer camera tests)
Beste actioncam uit de test: Sony FDR-X 1000VR
Beste Koop: Sony HDR-AS50 actioncam
Te koop bij: Bol en andere aanbevolen winkels voor een actioncam

Sony was de grote winnaar van deze Duitse actioncam test. De enige twee actioncams die een Goed scoorde waren van dit Japanse merk.

Beste actioncam: Sony FDR-X 1000VR

Topper van de test was de Sony FDR-X 1000VR die een kleine 430 euro kost. Een prijzige actioncam, maar wel een goede actioncam. Als je een camera voor echt goede en scherpe opnamen van je actie zoekt is dit de beste keuze.


De beeldkwaliteit van de Sony FDR-X 1000VR actioncam is uitstekende. Je kunt video's maken in HD en zelfs in de zeer scherpe 4K (Ultra HD) resolutie. Als enige van de 14 geteste action camera's kan deze Sony actioncam heel mooie beelden schieten bij weinig licht. Alleen de accu is een minpuntje van deze beste actioncam uit de test.

Beste Koop: Sony HDR-AS50 actioncam

Is de bovenstaande beste actioncam uit de test je toch echt te prijzig? Kijk dan eens naar de Sony HDR-AS50. Deze veel goedkopere actioncam kost minder dan de helft van de testwinnaar maar scoort toch ook (als enige andere actioncam) de waardering Goed.Ook de Sony HDR-AS50 actioncam maakt scherpe video's en foto's, ook onder water. De beeldstablisator zorgt voor mooie stabiele beelden. In tegenstelling tot de testwinnaar heeft deze Beste Koop geen eigen monitor waarop je de filmpjes en foto's direct kunt bekijken. Een zwak punt van deze Full HD action camera is de manier waarop hij met achtergrondverlichting omgaat.

De overige actioncams

Maar hoe scoren de andere actioncams dan? De goedkope Panasonic HX-A1M krijgt de waardering Slecht en de rest moet het met een Voldoende doen. Hieronder drie versies van de GoPro Hero4 en twee Rollei Action Cams. De prestaties bij slecht licht of tegenlicht en de anti shake beveiliging deed de meeste actioncams de das om.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.