Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Inbouw vaatwasser test: Miele en Bosch de beste

Redactie     14:08    


De Duitse consumentenbond (Stiftung Warentest) heeft inbouw vaatwassers met bedieningspaneel getest. Het betrof vaatwasmachines met een breedte van 45 centimeter en van 60 centimeter. In beide categorie├źn werd een beste vaatwasser aangewezen.

Getest: Inbouw vaatwassers met bedieningspaneel aan de buitenkant.
Test door: Stiftung Warentest
Publicatie test: juli 2016 (onder dit artikel staan meer vaatwasser tests)
Beste inbouw vaatwasser (60 cm): Miele G 6200 SCi
Beste inbouw vaatwasser (45 cm): Bosch SPI69T75EU
Te koop bij: Beste winkels om een vaatwasser te kopen

15 verschillende vaatwassers met een bedieningspaneel aan de buitenkant werden getest. Het verschil tussen een dure en goedkope vaatwasser zat hem vooral in het energieverbruik en waterverbruik. De duurdere vaatwassers waren het zuinigste zodat je hun meerprijs (gedeeltelijk) weer terugverdiend.

Beste inbouw vaatwasser (60 cm): Miele G 6200 SCi

De meeste inbouw vaatwassers zijn 60 centimeter breed. In deze categorie was de Miele G 6200 SCi de beste vaatwasser. Deze inbouw vaatwasser wast prachtig schoon en is erg zuinig met water en stroom. Ook is deze inbouw Miele vaatwasser stil en praktisch en wordt er een goede gebruikshandleiding meegeleverd. Niets dan goeds bij Stiftung Warentest (de Duitse consumentenbond) over deze zuinige (A+++) vaatwasmachine voor 14 couverts met 6 wasprogramma's.


Andere goede 60cm inbouw vaatwassers

Nummer twee en drie in de test werden de wat duurdere Bosch SMI69P55EU en de Siemens SN56P597EU. Ook deze inbouw vaatwassers zorgen voor een prima schone vaat maar presteerden wat minder bij het korte programma. De Bosch vaatwasser doet er dan wat langer over en de Siemens vaatwasser droogt bij het korte programma minder goed.

Ook vijf andere inbouw vaatwassers van 60 centimeter scoorde een goed. Het betrof de Constructa CG5A50J5, de Miele G 6410 SCi, de Bauknecht GSI 61.415 A ++ TR, de AEG F76602IMOP en de Beko DSN28330X.

Ook deze vaatwassers zijn bij bovengenoemde aanbevolen winkels te koop.

Beste inbouw vaatwasser (45 cm): Bosch SPI69T75EU

Naast de gebruikelijke 60 centimeter inbouw vaatwassers zijn er ook smalle vaatwassers die slechts 45 centimeter breed zijn. Dit is een goede inbouw vaatwasser voor een kleine keuken of een klein huishouden. Bij deze smalle vaatwassers zijn de Bosch SPI69T75EU en de Siemens SR56T597EU samen de beste. Dit is namelijk exact dezelfde vaatwasser (afgezien van het naamplaatje). De Siemens wordt echter over het algemeen wat duurder aangeboden.


En de andere 45cm inbouw vaatwassers?

Met deze twee identieke vaatwassers hebben we meteen de enige twee goede smalle inbouw vaatwassers uit de test genoemd. De kwaliteit van de smalle vaatwassers bleek namelijk een stuk lager te liggen. Er waren drie 45 cm inbouw vaatwassers die een redelijk scoorde, de Zanussi ZDO2601A, de Beko DSS28020X en de Exqusiet EGSP2090.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels om een vaatwasser te kopen voor alle prijzen en specificaties van deze en andere vaatwassers.

Publicatie vaatwasser test: juli 2016
Meer vaatwasser testen


,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.