Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Navigatiesysteem test. TomTom de beste

Redactie     13:56    


Wat is een goed navigatiesysteem voor in de auto? De Consumentenbond heeft de belangrijkste navigatiesystemen voor autonavigatie getest. Met TomTom als grote winnaar. De acht beste navigatiesystemen waren van dit merk.

Daarbij gaf TomTom zijn concurrenten Garmin, Mio en Grundig het nakijken.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van navigatiesystemen door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Test: Navigatiesystemen auto
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids juli / augustus 2016
(kijk hier voor meer recente navigatiesystemen tests)

Beste navigatiesysteem test: TomTom Start 25M Europa
Beste Koop: TomTom Start 20M West-Europa
Te koop bij: Aanbevolen winkels om goedkoop een navigatiesysteem te kopen

Beste navigatiesysteem: TomTom Start 25M

Bij navigatiesystemen gaat de ontwikkeling niet zo snel meer. Dat blijkt wel uit het feit dat het beste navigatiesysteem uit de test, de TomTom Start 25M, al drie jaar oud is. Maar dit navigatiesysteem doet dan ook alles dat je van een goed navigatiesysteem mag verwachten. De navigatie-software is zeer goed en je wordt zeer goed en op een heel gebruiksvriendelijke manier naar je bestelling genavigeerd. Zo krijg je bijvoorbeeld duidelijke rijstrook-aanwijzingen en de TomTom Start 25M is altijd mooi op tijd met zijn aanwijzingen.Zijn leeftijd verraad de TomTom Start 25M door zijn snelheid. Dit navigatiesysteem is wat minder snel dan veel concurrenten, vooral bij het opstarten. Voor het gebruik van de actuele verkeersinformatie bij de routebepaling heeft de TomTom Start een optionele ontvanger nodig die een kleine 50 euro kost. Bluetooth wordt niet ondersteund. Maar deze nadelen wegen niet tegen de voordelen op. Met een 8.1 als eindcijfer is de TomTom Start 25M het beste navigatiesysteem uit de test.

Beste Koop: TomTom Start 20M

De nummer twee uit de test, de TomTom Start 20M, is aangewezen als Beste Koop. De 20M is de goedkopere versie van de 25M maar het prijsverschil in de bovengenoemde winkels is maar erg klein terwijl de TomTom Start 20M toch op vele punten wat minder scoort.

Het scherm van de goedkopere versie is wat kleiner (10,9 cm in plaats van 12,7 cm) wat de bediening wat lastiger maakt. De 20M is trager dan de toch ook al niet zo snelle 25M en na het opstarten duurt het even voor je een GPS verbinding hebt. De accu is wat minder sterk en bij het geteste model werden alleen de kaarten van West Europa meegeleverd (overigens kun je bij zowel de 20M als de 2M kiezen tussen een versie voor Europa en een versie voor West Europa).


Zelf zouden we vanwege het kleine prijsverschil voor de TomTom Start 25M gaan (kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor een actueel prijsvergelijk).

Andere navigatiestemen

Na de beide TomTom Start navigatiesystemen komen diverse TomTom Go systemen als beste uit de bus gevolgd door de Garmin Nuvi navigatiesystemen en de duurdere TomTom Start modellen (TomTom Start 60,50 en 40) die aanmerkelijk lager scoren dan de bovenstaande TomTom Starts. De navigatiesystemen van Mio en de Grundig M5 konden het testteam het minst bekoren.

Kijk in de Consumentengids juli / augustus 2016 voor de volledige testresultaten.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.