Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste wandelsandalen (outdoor sandalen)

Hier kijk ik naar de beste wandelsandalen (beste outdoor sandalen) uit een ANWB test. Met de beste open wandelsandalen en gesloten wandelsandalen voor dames en heren.

beste wandelsandalen outdoor sandalen test


Voor een stevige wandeling over onverharde wegen heb je goede wandelschoenen nodig. Maar wandelschoenen kunnen behoorlijk warm zijn als het buiten heet is. Outdoor sandalen zijn dan een goed alternatief bij warm weer. Hier de uitslag van een test van wandelsandalen.

Deze test is uitgevoerd door het magazine Op Pad van de ANWB. Het is geen recente test (2014) maar het aanbod van wandelsandalen veranderd niet snel. Alle best geteste sandalen zijn nog te koop. Kijk maar hier onder.

Getest: Wandelsandalen (outdoor sandalen)
Getest door: ANWB Op Pad
Publicatie test: 2014. Meer testen van wandelschoenen
Beste open wandelsandalen:  Teva Tanza (tevens Beste Koop) (aanbiedingen Teva)
Beste gesloten wandelsandalen: Keen Newport (aanbiedingen Keen)
Meer goede wandelsandalen: Aanbiedingen wandelsandalen beste winkels

ANWB's Op Pad wees in de test twee beste wandelsandalen aan. De beste open outdoor sandalen en de beste gesloten outdoor sandalen. 

De term "gesloten" is daarbij relatief. Als een wandelsandaal geheel gesloten zou zijn dan zou men het geen sandaal maar een wandelschoen noemen. Een gesloten sandaal is dus wel open, maar minder open dan een normale sandaal. Gesloten sandalen zijn meer opengewerkte schoenen.

Beste open wandelsandalen: Teva Tanza outdoor sandalen

Teva is HET merk voor outdoor sandalen. Het is dan ook niet verbazend dat Teva in deze test van wandelsandalen de beste wandelsandaal aflevert. 

Ze doen dat met de Teva Tanza, een stevige comfortabele outdoor sandaal die heerlijk luchtig is maar toch veel ondersteuning geeft. En de Teva Tanza outdoor sandaal is ook een betaalbare wandelsandaal. Daarom heeft de ANWB hem, naast beste wandelsandaal, ook als Beste Koop uitgeroepen.

Beste outdoor wandelsandalen: Teva Tanza

Beste outdoor wandelsandaal open: Teva Tanza


Bij de Teva Tanza zijn de enkels geheel vrij van banden zodat je daar geen drukpunten hebt. De banden zijn van kunststof dat aan de binnenkant met neopreen is afgewerkt.  De zool is erg stevig en slijtvast maar ook zacht en heel comfortabel om op te lopen. Dat komt door de dubbele laag, een supersterke laag voor de onderkant en een comfortabele laag aan de bovenkant.

Demping en grip zijn zeer goed en steentjes voel je niet of nauwelijks en de Teva Tanza wandelsandalen geven veel ondersteuning. Door de gezwaaide leest zijn ze minder geschikt voor mensen met platvoeten.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Teva schoenen voor deze beste open outdoor sandalen uit de test bij de beste winkels waar je deze en andere goede wandelsandalen goedkoop kunt kopen.


Beste gesloten sandaal: Keen Newport

De Keen Newport is een outdoor sandaal die minder open is dan de Teva Tanza. Dat geeft wat minder ventilatie maar het geeft de voet meer bescherming. De Keen Newport wordt gezien als DE gesloten wandelsandaal. Deze test van outdoor sandalen bewijst dat het ook echt zo is.

Beste wandelsandaal gesloten: Keen Newport


Beste wandelsandaal gesloten: Keen Newport


De Keen Newport geeft heel veel ondersteuning en de profielzolen geven heel veel grip, ook op een natte ondergrond en die kom je nogal eens tegen bij outdoor-activiteiten. De materialen (een mix van kunstleer en echt leer) zijn heel comfortabel en de binnenzool is lekker zacht. Toch is de zool heel solide en voel je steentjes niet.  Door de bescherming van de tenen kun je deze wandelsandalen heel goed gebruiken bij wandelingen over slecht terrein.

Doordat deze gesloten outdoor sandalen meer materiaal bevatten dan open wandelsandalen zijn ze iets zwaarder en drogen ze iets minder snel. Deze nadelen vallen echter weg tegen de voordelen.

Bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van Keen schoenen vind je deze beste wandelsandalen en andere goede outdoor sandalen tegen een lage prijs bij de beste en goedkoopste winkels online.

Kijk bij bovenstaande links voor meer informatie en de laagste actuele prijzen van deze en andere wandelsandalen.

Het verschil tussen outdoor sandalen en gewone sandalen

Wandelsandalen worden outdoor sandalen genoemd. Nou gebruik je alle sandalen in principe buitenshuis, maar toch verschilt de outdoor sandaal behoor van de gemiddelde sandaal. Een gewone sandaal is een open schoen die bedoelt is voor degelijks gebruik. Deze sandalen zijn prima om op straat te lopen voor een dagelijks wandelingetje. Maar voor het lopen op onverharde terreinen, het maken van lange wandelingen of voor het lopen op natte glibberige paden is een gewone sandaal minder geschikt. Een goede outdoor sandaal is dat wel. De outdoor sandaal is de sandaal versie van de wandelschoen. Daarom worden outdoor sandalen meestal wandelsandalen genoemd.

Wandelsandalen zijn steviger, geven meer steun, zij duurzamer en beschikken over zolen met meer profiel om meer grip te geven en de voeten meer te beschermen. Als blijft het nadeel van wandelsandalen natuurlijk dat een wandelsandaal door zijn open vorm nooit de bescherming van een wandelschoen kan geven.

Merken goede wandelsandalen

Hierboven noemde ik de merken Teva en Keen al. Dat deze twee merken de best gesteste wandelsandalen afleveren is geen verassing, want met deze twee merken hebben ook de beste reputatie op het gebied van outdoor sandalen. 

Maar er zijn meer fabrikanten die goede outdoor sandalen maken. Dat zijn meestal goede wandelschoen merken zoals Meindl, Merrell, Columbin en Jack Wolfskin.Minder bekend in Nederland, maar ook erg goed in het maken van wandelsandalen is de Amerikaanse outdoor schoenen fabrikant Chaco.

Al deze, en nog veel meer goede wandelsandalen vind je bij de onderstaande aanbiedingen.

Onderwerp:
Bij een wandelsandalen test van de ANWB zijn de Teva outdoor sandalen als beste wandelsandalen open getest. De beste wandelsandalen gesloten uit de ANWB test wandelsandalen waren de Keen outdoor wandelsandalen. Hierboven informatie en aanbiedingen van deze beste outdoor sandalen uit de test.