Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test wandelsandalen (outdoor sandalen)

Redactie     11:30    


Voor een stevige wandeling over onverharde wegen heb je goede wandelschoenen nodig. Maar wandelschoenen kunnen behoorlijk warm zijn als het buiten heet is. Wandelsandalen (outdoor sandalen) zijn dan een goed alternatief. Hier de uitslag van een test van wandelsandalen.

Deze test is uitgevoerd door het magazine Op Pad van de ANWB. Het is geen recente test (2014) maar het aanbod van wandelsandalen veranderd niet snel. Alle sandalen zijn nog te koop.

Getest: Wandelsandalen (outdoor sandalen)
Getest door: ANWB Op Pad
Publicatie test: 2014. Meer testen van wandelschoenen
Beste wandelsandalen (open):  Teva Tanza (tevens Beste Koop)
Beste wandelsandalen (gesloten): Keen Newport

ANWB's Op Pad wees twee winnaars aan. Één voor de beste open outdoor sandalen en één van de beste gesloten outdoor sandalen. De term "gesloten" is daarbij relatief. Als een wandelsandaal geheel gesloten zou zijn was het een wandelschoen. Een gesloten sandaal is dus wel open, maar minder open dan een normale sandaal. Gesloten sandalen zijn meer opengewerkte schoenen.

Beste open sandaal: Teva Tanza

Teva is HET merk voor outdoor sandalen. Het is dan ook niet verbazend dat ze deze test van wandelsandalen winnen. Ze doen dat met de Teva Tanza, een stevige comfortabele sandaal die heerlijk luchtig is maar toch veel ondersteuning geeft. Een Teva Tanza is ook een betaalbare wandelsandaal. Daarom heeft de ANWB hem ook als Beste Koop uitgeroepen.Bij de Teva Tanza zijn de enkels geheel vrij van banden zodat je daar geen drukpunten hebt. De banden zijn van kunststof dat aan de binnenkant met neopreen is afgewerkt.  De zool is erg stevig en slijtvast maar ook zacht en heel comfortabel om op te lopen. Dat komt door de dubbele laag, een supersterke laag voor de onderkant en een comfortabele laag aan de bovenkant.

Demping en grip zijn zeer goed en steentjes voel je niet of nauwelijks en de Teva Tanza wandelsandalen geven veel ondersteuning. Door de gezwaaide leest zijn ze minder geschikt voor mensen met platvoeten.


Beste gesloten sandaal: Keen Newport

De Keen Newport is een outdoor sandaal die minder open is dan de Teva Tanza. Dat geeft wat minder ventilatie maar het geeft de voet meer bescherming. De Keen Newport wordt gezien als DE gesloten wandelsandaal. Deze test van outdoor sandalen bewijst dat het ook echt zo is.De Keen Newport geeft heel veel ondersteuning en de profielzolen geven heel veel grip, ook op een natte ondergrond en die kom je nogal eens tegen bij outdoor-activiteiten. De materialen (een mix van kunstleer en echt leer) zijn heel comfortabel en de binnenzool is lekker zacht. Toch is de zool heel solide en voel je steentjes niet.  Door de bescherming van de tenen kun je deze wandelsandalen heel goed gebruiken bij wandelingen over slecht terrein.

Doordat deze gesloten outdoor sandalen meer materiaal bevatten dan open wandelsandalen zijn ze iets zwaarder en drogen ze iets minder snel. Deze nadelen vallen echter weg tegen de voordelen.

Kijk bij bovenstaande links voor meer informatie en de laagste actuele prijzen van deze en andere wandelsandalen.

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.