Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Cybex autostoeltje de beste in autostoeltjes test

Redactie     17:37    


Een autostoeltje is niet alleen functioneel, het beschermt kinderen ook bij aanrijdingen. Bij deze autostoeltjes test is daar extra rekening mee gehouden. Wat is een veilig autostoeltje?


Getest: Autostoeltjes
Getest door: NAF en Testfakta
Beste autostoeltje uit de test: Cybex Sirona M
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een autostoeltje te kopen

De Noorse automobilistenbond NAF en de Zweedse consumentenbond Testfakta hebben samen deze test van autostoeltjes uitgevoerd. Kinderzitjes van onder andere Maxi Cosi, Be Safe, Britax, Cybex en Recaro werden uitgebreid getest. Uiteindelijk bleek de Cybex Sirona M het beste autostoeltje. Dit autostoeltje is voordelig te koop bij bovenstaande aanbevolen winkels.

Omdat beide consumentenorganisaties het voor de veiligheid van kinderen tot 4 jaar essentieel vinden dat de kinderen naar achteren gericht zitten zijn alleen deze autostoeltjes getest. Dat is een groot verschil met andere Europese tests zoals in Nederland waarin vooral naar voren gerichte stoeltjes worden getest. Veel ouders vinden de naar achteren gerichte autostoeltjes ongezellig voor het kindje, maar ze zijn veel veiliger omdat het hoofd niet naar voren klapt bij een frontale botsing.

Alle autostoeltjes werden onder andere getest met een frontale botsing (met 50 km/u) en een zijdelingse botsing (24 km/u). De gebruikte crash test dummy had het gewicht en afmetingen van een kind van 18 maanden.


Beste autostoeltje test: Cybex Sirona M

Het als beste autostoeltje geteste stoeltje van Cybex is geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Zoals bij alle geteste stoeltjes zit het kindje met zijn rug naar voren. De Cybex Sirona M kan zowel met de gordel worden bevestigd als met Isofix, i-size of via stoelverankering. Voor dit in Scandinaviƫ als beste geteste autostoeltje betaal je een kleine 500 euro.

Voor wie dat te veel geld vind zijn er bij bovenstaande aanbevolen winkels gelukkig ook goedkopere goede autostoeltjes te vinden.

Kijk bij autostoeltjes test voor meer test van kinderstoeltjes voor in de auto.


Onderwerpen:
Cybex Sirona autostoeltje best getest, Cybex autostoeltjes beste autostoeltje test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.