Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste elektrische fiets

Redactie     12:45    


Bij de test van elektrische fietsen van juni 2016 werd de Batavus Stream niet meegenomen in de uitslag omdat deze fiets niet meer te koop zou zijn. Dat is echter onjuist De Batavus Stream werd dus toegevoegd en doordat de e-bike de beste score haalde (8,5) is de Batavus elektrische fiets meteen de testwinnaar. In 2015 was de Batavus Stream ook al de beste e-bike.

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over de test van elektrische fietsen door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.

Getest: Elektrische fietsen
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids juni 2016, met correctie in gids juli / augustus 2016
Beste elektrische fiets uit de test: Batavus Stream (aanbevolen winkels)
Beste Koop: Sparta F8e  (aanbevolen winkels)
Zie ook: Meer tests van elektrische fietsen / Aanbiedingen elektrische fietsen online winkels

Beste elektrische fiets: Batavus Stream

Met terugwerkende kracht is de Batavus Stream de beste e-bike van dit moment. De Batavus Stream onderscheidt zich vooral van de concurrentie door zijn goede accu met een grote capaciteit. Met de Batavus Stream elektrische fiets kun je dan ook grote afstanden met trapondersteuning afleggen, tot wel 135 kilometer!


Een ander sterk punt van de Batavus Stream e-bike is de sterke Yamaha middenmotor (80 Newtonmeter). Deze elektrische motor zorgt voor krachtige ondersteuning onder alle omstandigheden.

Beste Koop: Sparta F8e 

Een nadeel van de bovenstaande Batavus is de prijs. Gelukkig kan het ook goedkoper. De Sparta F8e is een prima alternatief die zo'n 500 euro goedkoper is dan de testwinnaar van Batavus (kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor de actuele lage prijzen). De Sparta F8e is een e-bike met een voorwielmotor. Deze elektrische fiets was tot voor kort onder de naam Sparta E-motion C5 te koop.De Sparta F8e is een comfortabele elektrische fiets met een lage instap en een comfortabel zadel. De Sparta F8e beschikt over parkeerassistentie en geeft het zelf aan als de banden te zacht zijn. De maximale actieradius kun je zelf kiezen want je hebt de keuze uit 3 accu's. Bij de krachtigste accu heb je een bereik van 60 kilometer in de hoogste van de vijf ondersteuningsstanden. Met de laagste trapondersteuning kun je zelfs 211 kilometer halen!

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels om deze (en andere) e-bikes tegen de laagste prijs te kopen.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.