Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste fietshelm

Redactie     13:48    


In Nederland wordt de fietshelm nog voornamelijk door wielrenners gedragen maar ook "gewone" fietsers zie je steeds vaker met een fietshelm op fietsen. Dat is best verstandig want het dragen van een fietshelm biedt tot vier keer meer bescherming tegen een hersenschudding bij een val. En dan hebben we het nog niet eens over erger letsel dat met een fietshelm voorkomen kan worden.

In het buitenland, waar minder een lange fietstraditie van helmloos fietsen is, is een fietshelm daarom ook veel meer ingeburgerd. Voor deze test wijken we daarom uit naar Zweden. Daar testte onderzoekers van de KTH Royal Institute of Technology namens Testfakta (de Zweedse consumentenbond) de belangrijkste fietshelmen. De Giro Trinity fietshelm met MIPS kwam bij deze test als beste fietshelm uit de bus. In Nederland is deze beste fietshelm uit de test te koop bij Sport44 en andere aanbevolen winkels om een fietshelm te kopen.

Beste fietshelm test: Giro Trinity met MIPS

De Giro Trinity is al jaren een populaire en veel verkochte fietshelm. Een sterk punt van deze Giro fietshelm is dat de buitenschaal wordt versmolten met de EPS-schuimvoering Dankzij deze in-mould versmeltingstechniek worden de delen rondom richels en luchtopeningen versterkt. Op deze manier krijgt de fietshelm een skelet uit één deel. En dat zorgt er weer voor dat de Giro Trinity fietshelm lichter, duurzamer en sterker is dan andere helmen waarbij de buitenschaal aan de voering wordt gelijmd of op een andere manier wordt bevestigd.

De als best geteste fietshelm is niet de klassieke Giro Trinity fietshelm, maar een nieuwe versie met MIPS. Dit MIPS zorgt voor nog meer veiligheid en bescherming.


Wat is MIPS?

MIPS is een laag tussen de EPS voering en de padding. Deze laag is voorzien van elastische bevestigingen die ervoor zorgen dat de helm bij een val iets kan bewegen ten opzichte van het hoofd. Dat klinkt misschien juist onveilig, maar het zorgt er voor dat ook de zijdelingse en roterende krachten van een klap worden opgevangen. MIPS vangt dus niet alleen de klap zelf op maar ook de beweging die daarbij speelt.

Het SP Technical Research Institute of Zweden (SP) in Borås testte vijf helmen met MIPS en vier helmen zonder deze extra bescherming. Uit deze test bleek dat de MIPS helmen van Giro en Spectra vier keer minder kans opleverden op een hersenschudding dan de Abus en Specialized fietshelmen zonder MIPS. De MIPS techniek is dus belangrijk om op te letten als je een fietshelm koopt.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkel om goedkoop een veilige fietshelm te kopen.

Zie ook: Meer fietshelm testen


Onderwerpen:
Beste fietshelm test, fietshelm volwassenen, giro trinity, beste fietshelmen mips.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.