Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste oortjes (oordopjes voor muziek)

Redactie     14:09    Als je oortjes gebruikt, vooral onder het sporten, is het belangrijk dat deze goed zitten. En natuurlijk wil je ook dat de oordopjes muziek op topkwaliteit afspelen. Daarom hier de uitslag van een test van oordopjes.

Deze test werd in Noorwegen uitgevoerd. Er werden zowel draadloze oordopjes als oortjes met snoer getest.

Getest: Oordopjes om muziek te luisteren (oortjes)
Getest door: Dinside.no
Beste oordopjes met snoer: Bose Sound Sport (tevens beste oortjes algemeen)
Beste draadloze oordopjes: Monster iSport Super Slim
Goedkoop te koop bij: Aanbevolen aanbieders

Beste oortjes met snoer: Bose Sound Sport

Bij deze test kwamen de Bose Sound Sport oortjes met afstand als beste oordopjes uit de test. Het zijn oortjes die heel plezierig zijn om te dragen en een goed geluid weergeven. De goede pasvorm draagt voor een belangrijk deel bij aan de kwaliteit van dit geluid en deze oordoppen irriteren niet. Ook het snoer is zacht en de bediening van de muziek van de knopjes op het snoer is eenvoudig en duidelijk. Je zal je niet snel vergissen.


De Bose Sound Sport oortjes zitten goed in je oor, dus ze zullen niet uitvallen. Dat is ideaal tijdens het sporten, bijvoorbeeld bij het hardlopen.

Beste draadloze oortjes: Monster iSport Super Slim

Oortjes zonder snoer, dat klinkt heel aantrekkelijk. En dat zijn snoerloze oortjes ook. Ze geven je veel meer bewegingsvrijheid, en je hoeft niet bang te zijn de oordopjes via het snoer per ongeluk uit je oor te trekken. Toch scoren de draadloze oordopjes lager in deze test dan de oortjes met snoer. Met vier uit zes scoorde de Monster iSport Super Slim het best. Ter vergelijk, de bovengenoemde Bose Sound Sport haalde de volle 6 punten.


Dat ligt niet aan het geluid van deze oortjes. De muziek uit de Monster iSport Super Slim oordopjes klinkt prachtig als je de oortjes goed in hebt, maar daar ligt het probleem, deze oordopjes lijken gemaakt voor mensen met heel grote oren. Bij de gemiddelde gebruiker zitten deze oortjes niet goed en er treedt daarom geluidsvervorming op. Ook is de bediening wat lastig doordat de knopjes dicht tegen het oor aanzitten. Op zich logisch, want er is geen snoer. Wat ook vervelend is is de storing in het geluid dat optreedt tijdens het bedienen.

Toch is de Monster iSport Super Slim de beste draadloze oortelefoon uit de test. De Jabra Bluetooth SportRox, de  Monster iSport Wireless en de Sony MDR-AS600BT scoorde lager.

Kijk bij bovenstaande aanbevolen winkels voor goede oortjes tegen de laagste prijs.

Publicatie test: zomer 2016. Meer tests van oortjes

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.