Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Teste beste curved monitor (gebogen monitor)

Redactie     14:28    

Zoals er gebogen televisies zijn, zo zijn er ook gebogen computermonitoren. Bij zo'n gebogen monitor (curved monitor) heb je veel meer het gevoel dat je in de actie wordt opgenomen. Ideaal voor films, en perfect voor games. Wat is een goede gebogen monitor voor je computer. Hier de resultaten van een test.

Deze test werd door het Duitse PC Magazine uitgevoerd. Het was een kleinschalige test waarbij drie monitoren werden getest: De LG Electronics 34UC98-W, de Philips BDM3490UC en de Samsung S34E790C. Van deze drie curved monitors kwam de LG als beste uit de bus. Deze 34 inch monitor is in Nederland voordelig te koop bij CoolBlue, Redcoon en de webshop van MediaMarkt (zie hier).

Best geteste curved monitor: LG 34UC98-W

De grote (34 inch) gebogen monitor heeft een brede 21:9 beeldverhouding. Vooral als je redelijk dicht bij de monitor zit heb je het gevoel dat je midden in de actie zit. De levensechte kleuren, de Ultra HD resolutie en de geïntegreerde speakers versterken dit effect nog eens.

Door het IPS paneel zie je vanuit iedere hoek de kleuren zoals ze er uit moeten zien. De  De AMD FreeSync technologie zorgt voor extra vloeiende  beelden tijdens het gamen maar je moet wel een NVIDIA videokaart hebben om daarvan te profiteren.

Tevens biedt de LG Electronics 34UC98-W monitor een goede ergonomie. Hij is bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar. Een nadeel zijn de kleine weergave van de menu's. En dat voor zo'n groot scherm!

LG 34UC98-W is een ultra wide monitor. Kijk voor meer goede extra brede monitoren bij de test van ultrawide monitoren van Computer Totaal.

Publicatie test: augustus 2016. Meer testen van monitoren.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.