Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Asus beste krachtige laptop in test

Redactie     18:07    


De meeste computers die momenteel verkocht worden zijn laptops. Een laptop is een goede keuze, want met een losse monitor en toetsenbord maak je er desnoods een desktop-computer van. En ook qua mogelijkheden kan een laptop zich meten met de beste PC's. Hier een test van krachtige laptops (maar geen game laptops). De beste krachtige laptop staat op naam van Asus.

Deze test is uitgevoerd door het Zweedse computertijdschrift PC för Alla. Krachtige laptops van Toshiba, Asus, Apple, Lenovo, Dell en MSI werden aan een uitgebreide test onderworpen. De laptops moesten zich met een krachtige bureau-computer kunnen meten. De test werd september 2016 gepubliceerd in PC för Alla.

De onderstaande laptops kun je voordelig kopen bij de beste winkels om een laptop te kopen. Kijk daar voor de laagste actuele prijzen en modellen.

Beste laptop: Asus Zenbook Pro

De Asus Zenbook Pro UX501VW is de enige van de zes geteste laptops die beschikt over een touchscreen. De kleuren, de resolutie (4K ultra HD) en contrast van dat 15 inch scherm zijn goed, maar de helderheid is iets minder en het scherm had ook wat minder reflectie mogen tonen. Een ander nadeel is dat de ventilator continue draait.


Qua kracht maakt deze versie van de Asus Zenbook Pro indruk, zoals wel te verwachten is met een goede quad-core Core i7 processor, een GeForce grafische chip, DDR4 geheugen, en een extreem snelle SSD die een indrukwekkende leessnelheid van een gigabyte per seconde. Met recht een krachtige laptop! Ook handig is het verlichte toetsenbord. Dat is erg handig als je in het donker of de schemer zit.

De Asus Zenbook Pro wordt niet verkocht als game-laptop, maar zelfs met de nieuwste games heeft deze krachtpatser geen moeite. Die speel je gewoon op de hoogste instellingen.  Films kijken in Ultra HD, videobewerking, gamen, het gaat allemaal probleemloos met de Asus Zenbook Pro, de beste laptop uit de test. Deze kreeg een 9 als eindcijfer!

Onze beste koop: Lenovo IdeaPad Y700

Ook de nummer 2 uit de test willen we hier noemen. De Lenovo IdeaPad Y700 scoorde een 8 als rapportcijfer. Dat is een punt minder dan de Asus laptop, maar een punt meer dan de overige krachtige laptops uit de test. En dat hij maar een punt minder scoort dan de Asus Zenbook Pro UX501VW is ook al een prestatie, want de Lenovo is een stuk goedkoper (kijk bij de bovengenoemde winkels voor de actuele laagste prijzen).Opvallend zijn de overeenkomsten tussen deze beste koop en de beste laptop uit de test. Beide beschikken over dezelfde processor en videochip. Het videogeheugen is bij de Lenovo zelfs het dubbele. Verder beschikt de geteste Lenovo IdeaPad Y700 over 16 gigabyte aan razendsnel DDR4 geheugen, een 256GB SSD en een harde schijf van een terabyte.

Het anti-glare scherm zorgt ervoor dat je minder last hebt van reflectie, lichtinval en vingerafdrukken en het IPS paneel zorgt voor levensechte kleuren op het Full HD scherm vanuit iedere hoek. Ook de Lenovo IdeaPad beschikt over een verlicht toetsenbord en is geschikt voor zware toepassingen als videobewerking, fotobewerking en games.

De overige krachtige laptops

De Apple Macbook Pro 15 inch, de Dell Precision 7510, de Toshiba Satellite P50-C en de MSI GS60 Ghost Pro kregen alle een 7 als eindcijfer en eindigde gedeeld derde.

Alle laptops zijn voordelig online te koop bij bovenaan genoemde winkels.

Publicatie test: september 2016. Recente laptop testen.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.