Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste PC game-headset onder de 200 euro

Redactie     14:34    


Bij het gamen heb je goed geluid nodig. Bijvoorbeeld goede speakers. Maar gamen kan nog wel eens met veel lawaai gepaard gaan, en bovendien wordt er veel gegamed op momenten dat anderen slapen. Een goede headset is daarom een must voor een echte gamer. Zo geniet je van het beste (levensechte) geluid bij je games en val je daar niemand mee lastig.

Maar wat is een goede headset voor gamers? Games vragen heel andere eigenschappen van je koptelefoon dan het luisteren van muziek. Daarom testte de techsite Tweakers.net vijf belangrijke game-headsets voor de PC. Het betrof midrange headsets die in prijs tussen de 100 en 200 euro liggen.

In de test werd er natuurlijk gekeken naar de geluidskwaliteit, maar ook naar draagcomfort, de constructie en het uiterlijk van de koptelefoon, de aansluitmogelijkheden, het gewicht, de meegeleverde accessoires en vanzelfsprekend de mogelijkheden van de headset. Ook de prijs werd bij de beoordeling meegenomen. De geteste PC game-headsets waren van Logitech, Sennheiser, Razer, Corsair en SteelSeries.

Beste PC game headset tot 200 euro: Logitech G933

De Logitech G933 was de overtuigende winnaar van deze test. Deze game headset is zowel draadloos als bedraad te gebruiken. Het is een mooi vormgegeven koptelefoon voor bij het gamen die sterk en robuust is. Het geluid van deze koptelefoon is bij games beter dan bij headsets van de concurrentie. Bovendien ligt de prijs van deze headset bij winkels als Bol, Coolblue, Alternate en Wehkamp ver onder de maximum prijs van 200 euro.'De beste PC game headset uit de test is een 7.1 surround sound headset. Het geluid is dus tijdens het gamen echt overal om je heen te horen, en het lijkt echt levensecht. De Logitech G933 kun je op je game-PC gebruiken maar werkt ook op de PlayStation 4 en Xbox One. Een leuke extra zijn de verwisselbare verlichte tags waarmee je de kleur kunt aanpassen, Daarbij heb je de beschikking over 16,8 miljoen kleuren. Moet genoeg zijn!

Als je de microfoon van de Logitech G933 niet nodig hebt kun je deze in de rechter oorschelp wegwerken, en dankzij de software-equalizer kun je zelf geluidsprofielen aanmaken. De beste headset uit de test kan gelijktijdig op de telefoon en op het gameconsole/PC gebruikt worden.

Kijk bij bovenstaande winkels voor meer informatie over de Logitech G999 en andere goede game-headsets.

Publicatie test: september 2016. Meer headsets tests

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.