Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De autoradio met het beste kwaliteit geluid

Redactie     10:44    


Wil je werkelijk muziek met het allerbeste geluid beluisteren in je auto? Dan is de Sony RSX-GS9 wat voor je. De redacties van audio-tijdschriften uit heel Europa kozen deze autoradio tot beste mediaspeler voor in de auto en gaven de Sony RSX-GS9 de EISA Award 2016 / 2017 in de categorie HD players voor in de auto.

Een mediaspeler voor in de auto

Met de term autoradio doe je de Sony RSX-GS9 eigenlijk te kort. De EISA spreekt dan ook van een in-car HD player, een mediaspeler voor in de auto die de hoogste geluidskwaliteit levert. Het is een autoradio voor wie het allerbeste wil, met een prijskaartje dat daar helaas bij past. De Sony RSX-GS9 mediaspeler voor in de auto is dan ook maar beperkt in Nederland te koop. Je kunt hem aanschaffen in de speciale Car Audio winkel van Bol en andere aanbevolen autoradio winkels.

Deze test is al vrij oud. Kijk voor meer recente autoradio testen in het overzicht beste autoradio's uit de test.


De Sony RSX-GS9 kun je gebruiken om in de auto naar de radio te luisteren, om via Bluetooth je muziek te streamen (ook via bijvoorbeeld Spotify) en om muziek af te spelen die op een sub-stick staat. Dat klinkt allemaal als een moderne standaard autoradio, maar het is de geluidskwaliteit die deze Hi-Res mediaspeler onderscheidt van de rest.

Vergelijkbaar met je audio-installatie thuis

Deze geavanceerde Sony autoradio beschikt over een ESS DAC-chip die digitale muziekbestanden op een dusdanige manier optimaliseert  dat de kwaliteit vergelijkbaar is met die van een geavanceerde audio-installatie voor thuis. Ook de DSEE HX-technologie van Sony in aanwezig is deze autoradio die het geluid van gecomprimeerde digitale bestanden weer opkrikt naar de aanvankelijke hoge resolutie waarin alle nuances weer hoorbaar zijn.

Een klokgenerator zorgt voor een perfecte conversie van digitaal naar analoog. Elk component beschikt over een eigen circuit en een afzonderlijk digitaal blok zorgt er voor dat alle door interferentie veroorzaakte ruis wordt geminimaliseerd. Alles voor de beste geluidskwaliteit!

Ook kan de Sony RSX-GS9 autoradio overweg met de Hi-Res auto codec DSD. De codec voor audiofielen!


Mooie behuizing die ook functioneel is

Dit alles is verstopt in een prachtige behuizing van geborsteld aluminium die heel stevig is. Door dit chassis wordt zowel de interne als de externe vibratie geminimaliseerd en treedt er nauwelijks vervorming op. Zelfs niet in een rijdende auto.

Natuurlijk zijn er om optimaal van dit geluid te kunnen genieten ook goede speakers nodig. Die vind je evenals deze autoradio, en vele andere goede autoradio's, in de bovengenoemde winkel.


, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.