Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Heggenschaar test: 3 beste heggenscharen

Redactie     17:15    


Snoeien van heggen en struiken gaat razendsnel en heel makkelijk met een goede heggenschaar. Maar kies altijd voor een heggenschaar die bij je tuin past. Klein en handzaam voor kleine struikjes, of een powertool voor het zwaardere snoeiwerk. Hier drie beste heggenscharen voor respectievelijk licht, middelzwaar en zwaar snoeiwerk.

Getest: Heggenscharen
Getest door: Heggenscharenshop
Publicatie test: September 2016 (meer heggenschaar testen)

Beste heggenschaar kleine heggen en struiken: Wolf Garten BS 80
Beste heggenschaar middelgrote heggen en struiken: Gardena EasyCut 450/50
Beste heggenschaar grote heggen: McCulloch Superlite 4528

Te koop bij: Heggenscharenshop en andere beste winkels om een heggenschaar te kopen.

Beste heggenschaar kleine heggen en struiken: Wolf Garten BS 80

De Wolf Garten BS 80 is een snoerloze buxusschaar met accu. Deze kleine heggenschaar kun je alleen voor buxusplanten en andere kleine struiken gebruiken. Deze kleine heggenschaar is lekker handzaam en voorzien van een kantelbare messenbalk voor een ideale werkhouding. Dankzij het grasmes kun je er ook heel goed graskantjes mee snijden.


Het is plezierig werken met deze elektrische heggenschaar met accu, die echter alleen voor dunne takken geschikt is. Bovendien is het geen grote uitgave. Kijk bij bovengenoemde winkels voor de laagste actuele prijs.

Beste heggenschaar middelgrote heggen en struiken: Gardena EasyCut 450/50

Voor het iets zwaardere snoeiwerk is de Gardena EasyCut 450/50 zeer geschikt. Deze kan met zijn 50 centimeter meslengte takken tot 18 millimeter dik aan. Doordat deze 450 watt Gardena heggenschaar geen accu heeft is hij zelfs nog goedkoper dan de bovengenoemde Wolf Garten. Daardoor heb je helaas wel een verlengsnoer nodig om een beetje goed te kunnen snoeien.


Dankzij de ergonomische handgreep ligt de Gardena EasyCut heggenschaar plezierig in de hand. En dankzij de aanslagbeveiliging kun je veilig dicht bij de grond snoeien. Een prima heggenschaar voor de meeste tuinen tegen een goedkope prijs.

Beste heggenschaar grote heggen: McCulloch Superlite 4528

Voor het zware werk is de McCulloch Superlite 4528 de beste keuze. Deze valt met zijn benzine-motor wel in een heel andere prijsklasse (zie bovenstaande winkels voor de actuele laagste prijs), maar snoeien kan deze McCulloch heggenschaar! Je kunt er takken mee snoeien die wel 2 centimeter dik zijn. En dat kun je lang volhouden want deze heggenschaar is ergonomisch helemaal verantwoord zodat je op een relaxte manier kunt snoeien. Voor optimale grip is er zelfs een tweede handvat.


Kijk bij de bovengenoemde winkels voor deze en andere heggenscharen tegen de laagste prijs.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.