Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste ebook reader: Kindle of Kobo?

Redactie     10:25    


In Duitsland is een Kindle als beste ebook reader getest, maar in Nederland gaat de eer van de beste ebook reader uit de test naar Kobo. Waarom dit verschil? Hier lees je het.

Getest: Ebook readers
Getest door: Computer Bild
Publicatie test: juni 2016
Beste ebook reader: De Kindle Voyager
Te koop bij: Aanbevolen winkels om een ebook reader te kopen
Zie ook: 
Meer tests in het e-reader test overzicht.

Als beste ebook reader getest in Nederland: Kobo Aura H2O

De test van Computer Bild richtte zich op de ebook readers van Kindle (Kindle Oasis, Kindle Voyage, Kindle Paperwhite) en het Duitse Tolino (Tolino Shine 2 HD, Tolino Vision 3 HD en Tolino Page). In Duitsland is 85% van de verkochte ebook readers namelijk van Kindle of Tolino. In Nederland is de situatie heel anders.

Hier is vooral het merk Kobo populair en bij een Nederlandse ebook reader test werden ebook readers van Kobo zowel uitgeroepen tot de beste ebook reader als tot beste koop. In de Duitse test waren deze Kobo Aura H2O en Kobo Gio HD niet eens meegenomen. Het is dus aan te raden om de bovenstaande Nederlandse ebook reader test ook even te lezen.

Als beste ebook reader getest in Duitsland: De Kindle Voyager

Maar de Duitse experts van Computer Bild kiezen dus voor de Kindle Voyager als beste ebook reader, en het is interessant om ook eens naar deze e-reader te kijken. De testers prijzen de beeldkwaliteit van deze Kindle ebook reader die qua contrast en helderheid zelfs de veel duurdere Kindle Oasis aftroeft.


Waarom dit verschil tussen de Nederlandse en Duitse test?

Het grote nadeel van alle Kindle ebook readers is het feit dat ze alleen ebook gekocht bij Amazon ondersteunen. In Duitsland kopen de meeste mensen hun ebooks bij Amazon maar in Nederland worden veel ebooks gekocht bij Bol.com en andere goede aanbieders van ebooks.

Deze ebooks zijn in het epub formaat, en dat geldt ook voor ebooks die je bij de bibliotheek leent. Om al deze ebooks op een Kindle te lezen moet je ze eerst converteren. Dat kan met het gratis programma Calibre, maar het blijft veel gedoe waarvan je geen last hebt als je een ebook reader van bijvoorbeeld Kobo koopt. Daarom is in Nederland Kobo ook zo veel populairder dan Kindle.

Dit is iets om goed rekening mee te houden als je een ebook reader koopt.

Zie ook: Tips e-readers en ebooks

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.