Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste externe harde schijven

Redactie     18:01    


Het Duitse computertijdschrift Computer Bild heeft externe harde schijven getest. Er werden drie testwinnaars aangewezen. Een beste 1TB, een beste 2TB en een beste 4TB externe harde schijf. Dit zijn de winnaars van deze test van externe harde schijven.

De geteste harde schijven beschikten allen over een USB 3.0 aansluiting. Dit is nodig voor een snelle date transfer tussen computer en schijf. Er werden zes externe 3.5 inch 4TB harde schijven getest en acht externe 2,5 inch harde schijven met 1 of 2TB. Deze externe hard disks werden vergeleken met vijf SSD's. Qua prestaties wonnen deze SDD's het ruim. Maar deze toekomstige opvolgers van de harde schijf zijn nog steeds duur en (mede daarom) lager in capaciteit. Voor wie veel opslagruimte wil voor weinig geld is een externe harde schijf nog steeds de beste keuze.

De test betrof externe harde schijven die zijn gemaakt om als extra opslagruimte voor je PC of laptop dienst te doen. Ben je op zoek naar een externe harde schijf voor je netwerk? Kijk dan bij de tests van NAS systemen.

Alle onderstaande externe harde schijven en andere hard disks zijn voordelig te koop via de bij de beschrijving genoemde links.

Beste 1TB externe harde schijf: Transcend StoreJet

Hoewel je de Transcend StoreJet ook gewoon thuis op je bureau-PC kunt gebruiken is deze 2,5 inch externe shockproof harde schijf er toch vooral voor gemaakt om mee te nemen.


De extra sterke behuizing beschikt over een beschermende siliconen hoes met antislipoppervlak. Met een overdrachtssnelheid van 5 Gb/s is hij ook nog eens razendsnel, en gebruiksvriendelijk is hij ook. Zo beschikt de Transcend StoreJet over een automatische backup-functie die geactiveerd wordt met een druk op de knop. En via de Transcend Elite-software kun je al je data op de externe hard disk heel eenvoudig beheren.

Beste 2TB externe harde schijf: Verbatim Store ’n’ Go

De naam zegt het al, ook de Verbatim Store ’n’ Go is gemaakt om mee te nemen. Deze externe harde schijf is verkrijgbaar in diverse kleuren en in de capaciteiten 500GB, 1TB en 2TB, waarvan Computer Bild de laatste heeft getest. Voor de mogelijkheden maakt de capaciteit niets uit.De Verbatim Store ’n’ Go wordt geleverd met Nero backup software waarmee je onder Windows volledige mogelijkheden voor backups en restore-acties hebt. Maar de mensen zullen deze externe harde schijf kopen voor lekker veel opslagruimte. Met name de 1TB en 2TB versies van deze Verbatim harde schijf bieden deze ruimte volop.

Beste 4TB externe harde schijf: Intenso Memory Center

Nog meer ruimte voor je bestanden biedt het Intenso Memory Center. Deze is verkrijgbaar in versies met 1Tb, 2TB, 3TB, 4TB en 5TB. In tegenstelling tot de voorgaande twee harde schijven is het Intenso Memory Center echt ontworpen voor gebruik op een werkplek. In tegenstelling tot de twee schijven hierboven haalt deze externe harde schijf zijn stroom niet uit de USB-aansluiting maar uit een eigen stroomadapter. Voor bureaugebruik biedt deze schijf externe opslagruimte voor heel weinig geld per GB. Ook is hij snel (lezen: 85 MB/s – schrijven: 75 MB/s).


Als een losse stroomadapter geen probleem is, dan is de Intenso Memory Center een goedkope opslag voor heel veel KB's, MB's, GB's en zelfs TB's

Kijk bij de bovengenoemde beste computerwinkels om goedkoop een goede externe harde schijf te kopen.

Zie ook: Meer tests externe harde schijven.


Onderwerp:
Dit zijn de beste externe harde schijven uit de externe harde schijf test van het tijdschrift Computer Bild. Het betreft twee goede mobiele harde schijven en een externe harde schijf voor op het bureau.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.