Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test loopbanden. Wat is de beste loopband hometrainer?

Redactie     16:51    


Ook als het buiten weer kouder wordt wil je graag blijven hardlopen. Maar misschien heb je helemaal geen zin om door de kou te rennen. Een loopband (treadmill) als hometrainer is dan een goede oplossing. Hardlopen terwijl je televisie kijkt, en ondertussen verbrand je de calorie├źn. Dat kan met zo'n hometrainer. Maar wat is een een goede loopband hometrainer? Hier de resultaten van een loopband test.

Deze test is in Duitsland uitgevoerd door de vergelijkingssite Vergleich. Maar alle loopbanden zijn ook in Nederlandse winkels te koop. Wij vermelden hieronder de meest interessante aanbieders van de genoemde loopbanden.

Beste loopband: Horizon Paragon

We beginnen met de testwinnaar. De Horizon Paragon loopband haalde een heel hoge score en de waardering Zeer Goed. Ook ETM Testmagazin was vol lof over deze loopband hometrainer en ook bij een loopband test van het tijdschrift Fit for Fun was deze loopband de beste in de test. In Nederland is deze beste loopband uit de test goedkoop te koop bij de sportwinkels van Bol en Otto. De Horizon Paragon is een hometrainer van hoge kwaliteit. Het is een rustig lopende loopband met een goede demping. Je kan via het optioneel verkrijgbare Passport-systeem de loopband zelfs met je televisie verbinden. Dan zie je op je televisie het parcours dat je aan het lopen bent.


Runner up: Hammer LR18i

Ook de Hammer LR18i kreeg bij de loopband test de waardering Zeer Goed. Deze hometrainer willen we daarom hier ook vermelden. De Hammer LR18i is voordelig te koop bij de sportwinkels van Wehkamp en Bol. Deze loopband kent 18 verschillende programma's zodat je afwisselend kunt trainen.  De hellingshoek kan worden ingesteld in 15 stappen van 0 tot 12%, je kan dus een flink bergachtig parcours uitzetten. Een hartslagmeter is aanwezig en deze kan zowel via een borstband als via handsensoren je hartslag meten.


Beste koop: Christopeit TM 2 Pro

De nummer drie uit de loopband test, Christopeit TM 2 Pro, is aanmerkelijk goedkoper dan de bovenstaande twee loopbanden (hij kost circa de helft) en daarom ook de beste koop. Ook is de Christopeit TM 2 Pro makkelijk verkrijgbaar. Alle bovengenoemde winkels plus Coolblue verkopen deze loopband in Nederland.


Ondanks zijn lagere prijs is dit een heel complete loopband hometrainer met 25 programma's, een loopoppervlak met ingebouwde trildemping en een handmatig instelbare hellingshoek. Helaas ontbreken bij de Christopeit TM 2 Pro de hartslagprogramma's, maar de prijs / kwaliteit verhouding van deze loopband hometrainer is geweldig. Een echte Beste Koop.

Kijk bij de genoemde winkels voor de laagste actuele prijs.

Publicatie loopband test: september. Meer fitnessapparatuur getest 

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.