Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste DSLR camera (digitale spiegelreflexcamera)

Redactie     12:56    


Een DSLR camera (digitale spiegelreflexcamera) heeft diverse voordelen boven een normale compactcamera. Deze fotocamera's zijn beter met weinig licht, kunnen meer details vastleggen, hebben een kortere ontspan-vertraging en zijn beter in het fotograferen van bewegende onderwerpen. Maar wat is een goede DSLR camera? Hier de test van digitale spiegelreflexcamera's.

Ieder jaar testen de 150 in elektronica gespecialiseerde Europese tijdschrften die in de EISA zijn verenigd alle belangrijke camera's die uitkomen. En ieder jaar geven ze de beste camera op elk terrein de EISA Award. De EISA Award voor beste DSLR camera (digitale spiegelreflexcamera)  voor consumenten 2016 / 2017 ging naar de Canon EOS 80D, terwijl de Canon EOS-1D X Mark II werd uitgeroepen tot de beste professionele DSLR camera 2016 / 2017. Deze als best geteste Canon DSLR camera's zijn te koop bij de aanbevolen winkels om een camera te kopen. Bij deze beste online camerawinkels vind je nog veel meer goede camera's tegen een lage prijs.


Beste DSLR camera consumenten: Canon EOS 80D

De Canon EOS 80D is de beste digitale spiegelreflexcamera met een voor consumenten vriendelijke prijs (Beste Koop). Kijk bij de bovenstaande winkels voor de laagste actuele prijzen. Echt goedkoop is een camera met zulke hoge prestaties natuurlijk ook weer niet. Maar met de Canon EOS 80D zal je nooit een kat in de zak kopen.In de Canon EOS 80D zijn veel nieuwe technieken verwerkt om tot een optimale kwaliteit te komen. Niet alleen bij fotografie, maar ook met de video's die je met deze camera maakt. De experts zijn vooral onder de indruk van de Dual Pixel CMOS AF van de DSLR camera die voor razendsnelle automatische scherpstelling zorgt. Bovendien behoort de beeldkwaliteit van de Canon EOS 80D digitale spiegelreflexcamera tot de beste in zijn klasse.

Beste DSLR camera professionals: Canon EOS-1D X Mark II

Toch kan het nog beter. De Canon EOS-1D X Mark II haalt nog betere resultaten maar we hebben het dan wel over een digitale spiegelreflexcamera van circa 6.000 euro (kijk bij de bovenstaande aanbevolen winkels voor de laagste actuele prijs). Hoe geweldig goed de Canon EOS-1D X Mark II ook is, zijn prijs zal niet binnen ieders budget vallen. Dit is een camera voor professionele fotografen en voor hobbyisten die alleen met het beste van het beste genoegen nemen. Val jij in één van die categoriën? Kies dan voor de Canon EOS-1D X Mark II DSLR-camera als je de beste digitale spiegelreflexcamera zoekt.


Vooral in actiefotografie is de Canon EOS-1D X Mark II een absolute uitblinker. Deze DSLR camera kan bewegende beelden in 14 beelden per seconde haarscherp fotograferen. De fotokwaliteit van deze camera is nog beter dan die van zijn voorganger en ook de autofocus is verbeterd. En de eerste Canon EOS-1D X was al zo'n topper! Ook de videokwaliteit en videomogelijkheden zijn sterk verbeterd. Filmen kan nu in een 4K kwaliteit en de Live View modus kent een supersnelle autofocus. De Canon EOS-1D X Mark II kost een paar centen, maar dan heb je wel de beste DSLR camera (digitale spiegelreflexcamera) die er te koop is in handen.

Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels om een goede camera tegen de laagste prijs te kopen.

Publicatie test: Oktober 2016.  Kijk hier voor meer camera tests.

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.