Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste fotoprinter: 3 winnaars

Redactie     12:04    


Voor het printen van foto's worden hele andere eisen aan een printer gesteld dan voor het printen van tekst. En de kwaliteit van een geprinte foto is natuurlijk heel belangrijk. Kies daarom voor een goede fotoprinter als je foto's print. Maar wat is een goede printer? Hier de uitslagen van tests van fotoprinters. We kijken naar de beste professionele fotoprinter, de beste fotoprinter voor thuis en de beste koop.

Test 1: De beste professionele fotoprinter

De EISA is een organisatie waarin circa Europese elektronicatijdschriften vertegenwoordigd zijn. Deze tijdschriften testen samen jaarlijks een enorm aantal printers en andere apparatuur. Een apparaat moet dus heel wat in zijn mars hebben om hun begeerde EISA Award te krijgen. De EISA Award van de beste fotoprinter 2016 /  2017 ging naar de Canon imagePROGRAF PRO-1000. Hier alle informatie over deze beste fotoprinter van het jaar.


De Canon imagePROGRAF PRO-1000 is niet zomaar een fotoprinter. Het is een professionele printer die in het A2 formaat kan printen. Dit formaat is twee keer zo groot als een A4 vel. Het is dus een grote printer die overigens ook kleinere foto's kan printen. Maar ook posters van 59,4 bij 42 centimeter behoren tot de mogelijkheden. In Nederland is deze als beste fotoprinter geteste printer te koop bij de printerwinkel van Bol.

De als beste fotoprinter geteste Canon imagePROGRAF PRO-1000 gebruikt pigmentinkt voor een optimale kwaliteit van de kleuren. Er worden niet minder dan  twaalf inktpatronen gebruikt waaronder aparte cartridges voor matzwart en fotozwart. Dit laatste spaart inkt en daarmee geld. De kwaliteit van het printwerk dat deze Canon fotoprinter aflevert is zeer hoog. Door de hoge lichtbestendigheid vervagen de kleuren ook minder snel.


Maar zoals we al schreven. Dit is een grote en professionele fotoprinter. De Canon imagePROGRAF PRO-1000 is de beste fotoprinter uit de test maar niet iedereen zal een kleine 1.300 euro voor een printer neer willen tellen.

Test 2: Beste fotoprinter voor thuis

Dan hangt aan de Epson Expression Photo XP 55 een heel ander prijskaartje. Deze door het Duitse Vergleich als beste fotoprinter geteste Epson printer kost (op het moment van schrijven) bij Coolblue 115 euro.


Natuurlijk print je met deze printer niet groter dan A4, maar wie doet dat nou? De Epson Expression Photo XP 55 is verder een echte fotoprinter. Natuurlijk kun je er ook wel documenten mee printen maar de prijs per printje ligt dan wel hoger dan bij een gewone inkjetprinter. Ook mist deze fotoprinter all-in-one functies als kopiƫren en scannen. Deze beste fotoprinter uit de test van Vergleich is gemaakt voor het printen van foto's.

En dat doet de Epson Expression Photo XP 55 geweldig. De fotokwaliteit is uitstekend en haarscherp, en via WiFi of Airprint kun je direct van een smartphone en van daarvoor geschikte camera's printen.

Beste Koop: HP ENVY 5540

Voor het geval je de prijs van de als beste fotoprinter geteste Epson nog te hoog vindt werd er in deze test ook een Beste Koop aangewezen. Een goedkopere fotoprinter die ook bij de beste fotoprinters in de test eindigde. De HP ENVY 5540 fotoprinter kost nog geen 80 euro bij de beste winkels voor een printer, en is bovendien een echte all-in-one. Je kunt hem ook gebruiken als kopieerapparaat en scanner en de kosten voor een printje tekst liggen veel lager dan bij de bovenstaande Epson printer.


Eigenlijk is de HP ENVY 5540 dus een all-in-one printer die heel goed is in het printen van foto's. En daarmee de beste koop als je een printer zoekt voor al je printwerk.

Voor fotopapier heeft de HP ENVY 5540 een extra lade en doordat je automatisch dubbelzijdig kunt printen bespaar je papier. Een heel goede printer voor foto's en documenten tegen een heel lage prijs!

Kijk bij de genoemde beste winkels om een printer te kopen voor deze en andere fotoprinters tegen de laagste prijs.

Publicatie test: oktober 2016. Kijk bij de printer test voor meer tests van printers.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.