Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste VR bril (Virtual Reality bril)

Redactie     22:49    


De virtual reality bril voegt een heel nieuwe dimensie toe aan het gebruik van computers, smartphones en game consoles. Er komen steeds meer virtual reality brillen op de markt, van heel duur tot heel goedkoop. Maar wat is de beste virtual reality bril? Kijk hier voor de uitslag van de virtual reality bril test.


De EISA (een samenwerkingsverband van circa 150 Europese elektronicatijdschriften) heeft de HTC Vive aangewezen als beste virtual realitybril van 2016 / 2017. En de redacties van deze tijdschriften kunnen het weten want alle virtual reality brillen worden daar getest.


Beste virtual reality bril: HTC Vive

Laten we beginnen met een waarschuwing. De HTC Vive is net zo prijzig als dat deze virtual reality bril goed is. Kwaliteit kost geld. De prijs van deze virtual reality bril ligt zelfs bij de goedkoopste aanbieders (Coolblue, Media Markt en Alternate) boven de 950 euro. Ligt deze prijs boven je budget? Dan is het goed te weten dat die winkels ook goedkopere VR brillen verkopen.Wat maakt de HTC Vive zo speciaal?

Maar ga je voor het beste van het beste, dan is de HTC Vive absoluut de beste koop. Twee draadloze controllers, twee basisstations, 32 sensoren, een haarscherpe 2160x1200 resolutie, een 90Hz beeldfrequentie en een gezichtsveld van 110 graden zorgt deze virtual reality bril voor een levensechte ervaring die geen andere VR bril kan bieden. En dan is er nog de frontcamera die het mogelijk maakt dat echte beelden gemixt worden met de virtuele beelden. En dat levert een geweldig resutaat op!


Ook bijzonder is de 360 graden motion-tracking. Deze zorgt voor een heel exacte positiebepaling waardoor de virtuele ervaring levensecht is. Gamen met de HTC Vive is een geweldige ervaring! Maar hou er wel rekening mee. De HTC Vive is zo goed dat er wel een goede krachtige PC (liefst game PC) en een heel goede videokaart nodig zijn om optimaal van deze kwaliteit te profiteren. Dit is een VR bril die je echt op een game PC moet gebruiken voor het beste resultaat.

Kijk voor de beste virtual reality brillen tegen de laagste prijs bij bovengenoemde winkels.

Zie ook: Meer testen gaming apparatuur en gadgets

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.