Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste laptops van 2016

Redactie     12:00    


De redactie en vaste bezoekers van de website Tweakers hebben veel kennis van de nieuwste computers en hun mogelijkheden. Daarom is het interessant te weten welke laptops ze de beste vinden. Daarom hier de beste laptops in diverse categorie├źn volgens Tweakers. Gekozen door de bezoekers en daarna uitgebreid getest door de redactie. Om te zien of ze de titel Best Buy echt verdienen!

Al deze laptops zijn te koop bij de beste winkels om een laptop te kopen. Kijk daar voor de actuele prijzen en meer gedetailleerde informatie.

Beste basis laptop: HP Pavilion 15-au011nd

Als beste laptop voor de gemiddelde gebruiker koos Tweakers voor de HP Pavilion 15. De eis voor deze categorie was dat de laptop niet meer dan 600 euro mocht kosten. En natuurlijk moet je er goed op kunnen internetten, mailen en films kijken. En er werden daarbij behoorlijk hoge eisen gesteld aan de specificaties (bij Tweakers zijn ze niet snel tevreden). Een Full HD IPS scherm werd wel als noodzaak gezien, evenals een SSD.Deze als beste laptop geteste  HP Pavilion 15 beschikt over een 15,6 inch scherm en een 256GB SSD. De processor is een Intel Core i3-6100U en er is 4GB RAM geheugen beschikbaar. Er zit een goede accu in. De prestaties van deze laptop zijn goed, maar op de kwaliteit van de behuizing en van het toetsenbord is kritiek. Ook moet je van de witte kleur houden.

Beste multimedia laptop: Medion Erazer X6601

Wil je je laptop intensief gebruiken voor het kijken naar films en voor het luisteren naar muziek? Dan heb je meer nodig dan de bovenstaande basis laptop. De eis voor deze categorie was een laptop van maximaal 1.100 euro met een minimaal een 15 inch Full-HD IPS scherm, een SSD met hoge capaciteit en een dito harde schijf voor al je media-bestanden. En de grafische processor moet niet alleen de films goed weergeven maar ook geschikt zijn voor games.De keuze van Tweaker is gevallen op de Medion Erazer X6601. Een 15,6 inch laptop (1920 bij 1080 pixels) met een 256GB SSD en een 1TB grote schijf. Verder beschikt deze beste multimedia-laptop uit de test over een i7-quadcore processor, een GTX 960M grafische kaart en 8GB intern geheugen.

De Medion Erazer X6601 is eigenlijk een game laptop dus gamen gaat goed op deze laptop al is het geen uitschieter op dat gebied. Als minpunt noemt Tweakers het tegenvallende geluid, wat we wat vreemd vinden voor een laptop die ze uitroepen tot de beste op multimedia gebied.


Beste game-laptop: Medion Erazer X7849

De bovenstaande laptop is dus niet de beste op game-gebied, maar het blijft wel in de familie. Ook de beste game-laptop uit de test (met een maximum prijs van 2.500 euro) is namelijk een Medion Erazer, de X7849.Deze 17,3 inch laptop beschikt over een snelle Intel Core i7-6700HQ processor, 16GB geheugen en een Nvidia GeForce GTX 1070 video-processor. De laptop is makkelijk uit te breiden, zowel intern als extern. Hij is stevig, maar daarmee ook wat dik en zwaar.

Kijk bij bovenstaande winkels voor de actuele winkelprijzen en bij Tweakers.net voor meer uitgebreide testresultaten.

Publicatie test: december 2016. Meer recente laptop testen.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.