Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Samsung maakt beste SSD schijven

Redactie     12:52    


SSD schijven vervangen steeds meer de mechanische harde schijf. Een SSD heeft dan ook vele voordelen. Zo'n disc is veel sneller, zuiniger en minder kwetsbaar dan een harde schijf. En het enige nadeel, de hogere prijs, neemt in rap tempo af. Maar er is wel verschil in kwaliteit. wat is momenteel de beste SSD?

Het Britse computertijdschrift PC Advisor heeft alle belangrijke SSD-schijven getest. Daarbij hebben ze de Samsung 850 Evo als beste SSD van 2016 / 2017 uitgeroepen.

Natuurlijk is er bij SSD's veel verschil in capaciteit. Kijk voor alle SSD schijven tegen de laagste prijs bij de beste computerwinkels voor een SSD. Daar koop je goedkoop onderstaande SSD schijven en andere goede SSD's.

Beste SSD: Samsung 850 Evo

De Samsung Evo 850 is een SSD die in de test van PC Advisor duidelijk beter presteerde dan de concurrentie. De 500GB SDD werd getest, deze is in bovenstaande winkels te koop voor bedragen rond de 170 euro. Maar deze SSD is er ook in andere capaciteiten, 120GB (circa 85 euro), 250GB (circa 100 euro), 1TB en 2TB. Kijk bij bovenstaande winkels voor de actuele winkelprijzen.

De Samsung 850 Evo, die van Hardware.info de Silver Award kreeg, is voorzien 3D-V-NAND flashgeheugen waardoor deze sneller is dan zijn voorganger en de concurrentie. Ook maakt dit geheugen de Solid State Drive energiezuiniger en duurzamer.  De 2,5 inch SSD kan zowel in een laptop als desktop-computer geplaatst worden.


Goedkoper alternatief: Toshiba Q300

Hik je een beetje tegen de prijzen van de bovenstaande als beste SSD geteste Samsung aan? Dan willen we je nog even wijzen op de Toshiba Q300. Deze SSD eindigde als tweede in de test maar is wat goedkoper. De 480GB versie is zo'n 3 tientjes goedkoper dan de 500GB versie van de Samsung 850 Evo, maar biedt 20GB minder ruimte en is bovendien wat trager. Bij de 1TB versie loopt het prijsverschil op tot zo'n 100 euro en dan wordt deze nummer twee uit de SSD test wat interessanter.

Samsung SSD's duidelijk de beste

Andere goede SSD schijven uit de test waren de Samsung 960 Pro, de Samsung 960 Evo en de Samsung 850 PRO 1 TB. Hiermee zijn vier van de beste vijf SSD schijven van Samsung, iets om rekening mee te houden als je een SSD gaat kopen.

Kijk bij bovenstaande winkels voor alle mogelijkheden en de laagste prijzen.

Publicatie test: december 2016. Kijk hier voor meer recente SSD tests.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.